Annons

Annons

Svart magi skulle ta livet av frun

KRIMINALFALLET: Polisen trodde först det rörde sig om ett hatbrott när 27-åriga Nazish sköts ihjäl och hennes make Kashif, 29, skottskadades på öppen gata. Men attacken handlade om något helt annat.


svart-magi

Det var en sen augustikväll 2011 i den amerikanska staden Boonton i New Jersey. Ett par promenerade längs med en trottoar. Mannen förde en barnvagn framför sig. Barnet höll just på att somna. Plötsligt bröts tystnaden av flera pistolskott. Sekunden senare låg kvinnan, 27-åriga Nazish Noorani, död på marken, skjuten med tre skott i bröstet. Hennes man, 29-årige Kashif Parvaiz, kom lindrigare undan och fick bara två lättare skottskador i ankeln och axeln. Sonen skrek från barnvagnen när den rullade ner i ett dike, men han var oskadd.
Kashif var det enda vittnet på brottsplatsen. Han förhördes av två poliser samtidigt som han plåstrades om på sjukhuset för sina skador. Då berättade han hur de överraskades av tre män som plötsligt hoppade ur en bil och skrek ”Smutsiga terrorister” och därefter avlossade skotten. Allt gick fort och därför kunde han inte ge något tydligt signalement av vare sig bilen eller männen.

Härva av lögner

Polisen arbetade till en början med hypotesen att paret blivit utsatt för ett hatbrott, men vittnesuppgifterna gjorde poliserna fundersamma. Det var märkligt att förövarna med stor precision sköt Nazish med tre dödliga skott medan hennes man kom undan med lättare skador.
Misstankarna fick polisen att gräva djupare i fallet, och snart stötte de på en härva av lögner som innehöll svart magi, våld och många märkliga förehavanden.
Nazish hade träffat Kashif sju år tidigare. Hon föll direkt för den karismatiske mannen och gifte sig snabbt med honom trots familjens protester. När Nazishs föräldrar kollade upp den blivande svärsonen upptäckte de att han ljugit om såväl sin utbildning som sin yrkeskarriär. Kashif påstod at han tagit examen från flera amerikanska universitet, bland andra Harvard, men hans namn fanns inte med i något av universitetens register. Några spår av de anställningar han uppgivit fanns inte heller. Det mesta av Kashifs förflutna verkade vara en enda stor lögn.

Insåg sitt misstag

Nazish insåg sitt misstag så fort smekmånaden var över, men av pliktkänsla gentemot sin familj försökte hon få äktenskapet att fungera. Inom kort hade paret fått två barn tillsammans.
Förhållandet var fyllt av svek och lögner, och kort efter att yngste sonen föddes flyttade Kashif till Boston, 40 mil från familjen, för att börja studera arkitektur.
Fri från de äktenskapliga plikterna och nu med en egen lägenhet njöt han av livet som ungkarl, och inom kort började han umgås med 27-åriga Antoinette Stephen som blev hans älskarinna.
Bara ett stenkast från Boston, i det lilla samhället Billerica, bodde Antoinette tillsammans med sina föräldrar. Precis som Nazish föll hon för Kashifs charm och blev djupt förälskad i honom.

Lurad på pengar

Kashif besökte ofta sin älskarinna och nästlade sig in hos hennes familj. Till en början gillade familjen Kashif och ordnade till och med ett rum på vinden där han och Antoinette kunde vara under hans besök.
När Antoinette besökte sin nye pojkvän i hans lägenhet i Boston matades hon med lögner om hans bakgrund och hur illa hans fru behandlade honom. ”Enligt muslimsk lag är vi skilda men ännu inte enligt amerikansk”, berättade Kashif för sin nya flickvän och la till att han längtade till dagen då skilsmässan gått igenom.
Antoinette såg verkligen upp till sin nye pojkvän och gjorde allt för honom. Vid flera tillfällen ordnade hon fram stora summor pengar som han behövde. Vid ett tillfälle gav hon honom 12000 dollar för att finansiera en blodtransfusion till sin sjuke son.
Historien om den sjuke sonen visade sig vara en lögn som han dessutom använt sig av förut, då mot den tidigare flickvännen Yelena Belorusets, som han också lurade på pengar.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: Skylar mördades av sina vänner

Ville döda frun

Ett par månader innan mordet på Nazish började Kashif bli mer rastlös. Han berättade för Antoinette att han funderade på att döda sin fru.
Kashif sökte desperat efter ett sätt att döda henne utan att själv behöva utföra dådet. Vid ett tillfälle skickade han mejl till Antoinettes syster då hon skulle resa till Indien och frågade om hon kunde ordna ett speciellt gift han hade hört talas om, ett gift som inte skulle lämna några spår efter sig. Systern svarade att hon inte tänkte hjälpa honom eftersom han aldrig skulle kunna förlåta sig om han gjorde sina barn moderlösa. Men Kashif svarade bara kallt att hans fru var som en nagel i ögat på honom och att hon dessutom hade dåligt inflytande på pojkarna.
Den alltmer desperate Kashif anlitade då en häxdoktor som för 4000 dollar skulle utföra svart magi och voodoo som skulle få Nazish att ta livet av sig eller omkomma i en olycka.
Men ingen olycka drabbade Nazish, och till sist bestämde sig Kashif för att själv lösa problemet, men Antoinette skulle få göra grovjobbet.

Blev rädd

Planen gick ut på att skjuta Nazish och få det hela att se ut som ett rasistdåd. På en övervakningskamera uppsatt vid en skytteklubb utanför Boston syntes Antoinette och Kashif öva prickskytte. Detta skedde ett par veckor före mordet.
Den 16 augusti 2011 skulle det ske. Då skulle Kashif, hans fru och pojkarna äta middag hos Nazishs syster för att fira Ramadans slut.
Senare på kvällen skulle paret promenera till Nazishs pappas hus som bara låg ett stenkast därifrån. Antoinette väntade i en bil. När hon fick se paret komma gående nerför gatan körde hon långsamt i riktning mot dem.
Först gick Kashif med barnvagnen och ett par steg efter kom Nazish. Antoinette stannade bilen en bit ifrån dem, klev ur och gick fram till paret. På en given signal avlossade hon de tre dödliga skotten. Därefter sköt hon sin älskare. Men när hon hade gjort det avvek Kashif från planen och började skrika efter hjälp. Antoinette blev rädd och rusade tillbaka till bilen och körde chockad mot Boston, utan att checka ut från sitt motell.
Nazishs syster berättade att hon hört skott nerifrån gatan men trodde att det var fyrverkeri. Det var först när hon hörde sirener och hur polisen bultade på hennes dörr som hon förstod att något allvarligt hade inträffat.

Försökte slingra sig

Antoinette och Kashif greps några dagar senare, misstänkta för mord, planering till mord och vapenbrott.
Mejl som skickats mellan Antoinette och Kashif visade hur de planerat dådet tillsammans. Polisen kunde också av Antoinettes mobilsignal se att hon befann sig vid mordplatsen då brottet utfördes. Lite senare hittades även vapnet som använts.
Trots alla bevis försökte Kashif att slingra sig. Men när Antoinette erkände för polisen och gick med på att vittna mot Kashif var spelet till slut över för honom. Tack vare samarbetet med polisen dömdes Antoinette till ett 30-årigt fängelsestraff och därefter utvisning ur USA. Kashif Parvaiz dömdes för mord, planering av mord, utsatt barn för livsfara och olovligt innehav av vapen.
Trots att Kashif inte avlossade skottet dömdes han till 73 års fängelse, utan chans till villkorlig frigivning.

Text och bild:Rita Rowlands-Walton
Svensk bearbetning: Peter Helperin

Läs också: Mordet på Versace skakade världenLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...