Annons

Annons

Suzanne Axell: ”Kvinnor är ibland alldeles för naiva”

Programledaren Suzanne Axell, 61, har fortfarande en hel del obesvarade frågor till sin pappa som lämnade familjen när hon var barn. För henne var det också ett självklart val att inte själv bli förälder. "Jag tycker inte att jag som kvinna automatiskt ska pressas på det där paketet", säger hon till Expressen.


Suzanne Axells viktiga beslut: ”Har en del frågor”

Suzanne Axell har under flera decennium varit ett välbekant ansikte i rutan. Tillsammans med läkaren Gunilla Hasselgren gör hon det populära programmet ”Fråga doktorn”.

Annons

Programledaren Suzanne Axell. Bild: IBL

Under uppväxten bodde hon Stockholmsförorterna Skönstaholm och Kärrtorp men även på Södermalm. Hennes pappa, Ove, lämnade familjen när Suzanne Axell bara var åtta år gammal. Han dog sedan, 51 år gammal, när Suzanne var 22 år gammal.

– Jag har en del frågor jag hade velat ställa till honom, men jag hade de bästa morföräldrar och den bästa mamma en flicka kan ha. Däremot är det så att jag har bra självförtroende när det gäller mitt yrke, men när det gäller självkänsla i relation till killar hade jag behövt få höra från min pappa att jag var lite bra. Jag tycker att pappa skulle ha ställt upp mer – och hans släkt också. Det är inte kul när man X antal år senare är programledare på tv och släktingarna först då hör av sig. Jag hatar sådant! Jag vill inte ha någon kontakt. Men jag hade behövt de här personerna när jag var åtta-tio år. Inte nu, säger hon till Expressen.

Sambon Jörgen träffade hon för 35 år sedan. Framgången bakom den långa relationen tror hon bygger på att de är två självständiga individer som vågar ”släppa varandra fria”, men också väljer varandra.

”Kvinnor är ibland alldeles för naiva”

Men något giftermål har det aldrig tal om. I stället har Suzanne Axell skrivit ett testamente där hon även kommit med önskemål inför sin begravning.

– Min mormors och morfars död lärde mig mycket om hur fruktansvärt snett det kan gå om man inte ser över sina papper. Jag beundrar Birgitta Piper som i ”M-Magasin” tjatar att man ska ordna det juridiska. Jag har haft en stor längtan att klara mig själv och nu har jag skrivit hur jag vill ha det. Tjejer och kvinnor är ibland alldeles för naiva. Tyvärr, säger hon till Expressen.

Programledaren Suzanne Axell och husdoktorn Gunilla Hasselgren. Bild: Andreas Nilsson /SVT

Även när det kommer till barn har Suzanne Axell känt sig säker på sin sak.

– Jag är äldsta systern av tre och fick bli vuxen tidigt, ta del av ekonomiska bekymmer. Jag känner att jag har gjort allt det där, jag har aldrig haft någon längtan efter egna barn. Det finns massor av barn i världen som ingen bryr sig om. Jag respekterar dem som längtar, men jag tycker inte att jag som kvinna automatiskt ska pressas på det där paketet. Då skulle det komma något stackars barn som i 27-årsåldern säger ”mamma, du hade aldrig tid med mig”, säger Suzanne Axell till Expressen.

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL och SVT 

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Missa inte: 10 oväntade saker du kan göra med bikarbonat

Missa inte: Suzanne Axell: Inget slår en lat dag på egna bryggan!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...