Annons

Annons

Suzanne Axell: Inget slår en lat dag på egna bryggan!

Susanne Axell från SVT:s Fråga Doktorn vet precis vad hon vill göra i sommar!


SVT1 måndag 25 Augusti 2014: kl.22.00: Programtitel: Fråga doktorn Bildtext: Ny säsong med nya spännande möten och samtal. Suzanne Axell hälsar tittarna välkommen till Fråga doktorn i höst. Foto: Matilda Sandberg/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Suzanne Axell, 60, är journalist och programledare för Fråga doktorn i SVT.

Hur ser dina sommarplaner ut? 

– Det blir en resa till Finland, att vara på sommarstället i Roslagen och en tur till Närke för att kolla in ”spåren” efter min gamla rektor Dagmar Lange, det vill säga den framgångsrika deckarförfattare Maria Lang – och en hel del frisk luft och massor av bad. Jag älskar att bada! Det är det bästa som finns!

Annons

Vad tror du blir sommarens höjdpunkt?

– Midsommarfesten på Åsavallen i Edsbro är en höjdare. Massor med fina rospiggar (personer bosatta i Roslagen, reds anm) sliter och gör fint för att vi andra ska få njuta vid midsommar när Sverige är som allra vackrast. Vi brukar ha tur med vädret också. Det kan regna ett par mil bort, men vi har sol i Roslagen!

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?

– Först frukost på verandan. Sedan tidningen, ett par mackor och termos i en korg, och så en lat dag på den egna bryggan med massor av glada måsar runtomkring.

Var åker du helst på utflykt?

– Till Albert Engströms hus i Grisslehamn med tillhörande kafé – missa inte det!

Vad är din favoritmat på sommaren?

– Grillat, med syrran Anne-Lies fantastiska sallad till. Hon är suverän på mat, världsklass.

Webb-tv: Kan man tända grillen med t-röd?

Vilken bok kommer du att läsa i sommar?

– Olika biografier för nöjes skull, jag har fått flera fina av lillasyrran Wictoria. Jag läser jättemycket i jobbet så det är så kul att kunna välja helt själv.

Vilket är ditt favoritavsnitt i Sommarpratarna?

– Upplands stolthet Elsie Johansson gjorde ett sommarprogram som jag aldrig glömmer… Jan Stenbecks var också väldigt bra. Han hyrde vackra herrgården Kristineholm ett par kilometer från vårt sommarhus, och brukade komma åkandes i sin cabriolet med hundarna där bak.

Text: Emma Barrstrand
Foto: Matilda Sandberg/SVT

Läs också

Radarparet i Antikrundan kan inte få nog av varandra!

SaveLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...