Annons

Annons

Susanne är Allers nya chefredaktör

Malmö-tösen Susanne Lindén, 52, är Allers nya chefredaktör. Susanne var tidigare redaktionschef på Kvällsposten – nu kan du möta henne i Allers varje vecka!


susanne lindén allers

Vem är Susanne?

– Mats och jag är gifta sedan 28 år tillbaka och vi har sönerna Hampus, 24, och Linus, 26 år. Vi bor i Malmö, och där är jag också uppväxt. Jag tycker mycket om att resa och att vara hemma och mysa med min familj i trädgården.

Annons

Har du några djur?

– Ja, Mats och jag skaffade tidigt hund. Jag tog också hand om min farmors hund när hon inte kunde göra det själv. Vi har nu Vinna och Akka, två irish soft coated wheaten terrier, 3 och 10 år gamla. Vi har haft valpkullar tidigare och jag är utbildad
allmänlydnadsinstruktör och rally-lydnadsinstruktör inom Svenska brukshundklubben, där jag också håller i kurser ibland.

Vad är ditt första veckotidningsminne?

– Det är att jag läste serierna. Och att jag bakade med mormor. Känslan av Allers är mycket kopplad till min mormor som prenumererade på den.

Vad bjuder du på när dina vuxna söner kommer hem?

– Haha, det beror mycket på sönernas önskemål. Vår yngste bor i London och studerar musik, och vill alltid ha dansk fläskstek när han kommer hem eller strax innan han åker, så det lagar jag. Vi är en matglad familj, och en annan klassiker hemma hos oss är kokt hälleflundra med citron-sås med mycket vispgrädde i!

Hur skämmer du bort dina hundar?

– De får inte vara i sängarna. Jag skämmer i stället bort dem genom att ägna mig mycket åt dem, träna dem och leka med dem. Låta dem vara med helt enkelt. De följer mig i hasorna vart jag går, och de är ”mina” hundar. Men jag och Mats delar på ansvaret med att gå ut med dem…

Vad lyssnar du på i bilen till jobbet?

– Jag har visserligen Spotify, men lyssnar gärna till musik på radion, som Retro fm. Jag är en allätare vad det gäller musik, men har förkärlek för soul och poppig dansmusik. Jag lyssnar också gärna till nyheterna.

Vad var det bästa du gjorde i somras?

– Det var när Mats och jag var på Mallorca en vecka tillsammans med våra söner. Det var jättemysigt. Vi bodde i ett gammalt 1700-tals hus i en liten by i de norra delarna. Vi bodde granne med kyrkan och hörde klockorna slå varje timme…

Vad hade du blivit om du inte blivit journalist?

– Jag är intresserad av mycket och tycker att många olika saker är viktiga. Som barn drömde jag om att bli flygvärdinna, frisör eller kanske läkare, men visste ändå tidigt att det var journalist jag ville bli. Underhållningsbranschen lockade mig också. Min pappa var musiker i botten och själv var jag med ett år i Trelleborgsrevyn…

Har du något motto?

– Det är att man måste ha kul på arbetet och i sitt liv. Jag är en obotlig optimist. Jag försöker sträva efter att inte tänka så mycket på det som är jobbigt då man inte alltid kan göra något åt det, utan att i stället göra det bästa utifrån det jag har.

Vad säger din familj om dig?

– Jag tror att min familj skulle säga att jag är glad och positiv, och bestämd och envis. Jag hoppas också att de skulle säga att jag är snäll. Jag tror att jag är en engagerad person.

Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om?

– Jag måste nog säga att det skulle bli en deckare, men intrigen har jag inte klar än. Det skulle också kunna bli en bok om mitt liv som kvällstidningsmänniska. Jag arbetade på Kvällsposten i 33 år och har varit allt från korrekturläsare till reporter och redaktionschef.

Hur känns det att vara ny chefredaktör för Allers?

– Det känns fantastiskt, jag är så stolt och glad att vara här på denna anrika tidning, som har hållit så hög kvalitet genom så många år och trender. Vi ska fortsätta att utvecklas både i tidningen och digitalt. Min önskan är att fler och fler upptäcker vilken fin tidning vi gör. Missa förresten inte att följa oss på Facebook

Text: Christel Skeppås
Bild: Christina Uhlin

Träffa Susanne på Drömkvällen!

Den 5 oktober är Allers med och arrangerar Drömkvällen, årets roligaste event med intressanta föredrag, shopping och mingel. Träffa Susanne och fler profiler från tidningen på Sundspärlan i Helsingborg.

Läs mer och anmäl dig här!

dromkvallenLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...