Annons


Allers-Tradgard-loggaSuperknepet som får din orkidé att blomma – på nolltid

Under många år fick Helén Nordvall, 34, från Kramfors aldrig sina orkidéer att blomma. De stod gömda bakom gardiner. Då fick hon höra om knepet som förändrade hela hennes orkidévärld.

Mejla
Dela (8.44k)
Pinna

Orkidé-knepet som gör att växten blommar igen

Orkidéer är det vackraste Helén Nordvall vet. Hon älskar dem i alla färger och varianter. Problemet är att hon aldrig har fått sina älsklingar att blomma mer än en gång.

Annons

– De är verkligen jättefina när de blommar och helt perfekta att ge bort. Men så fort blommorna dör blir de så fula. Det ser ut som skräp! Då gömmer jag orkidéerna bakom en gardin tills jag slänger dem, säger Helén Nordvall.

Och hon har slängt många genom åren, riktigt många.

– Jag har försökt läsa massor med tips under den här tiden. Jag har vattnat uppifrån, nerifrån, med näring… Jag har testat allt, men utan att få det att fungera. Därför blev jag så himla glad när jag äntligen hittade lösningen.

orkidé

Helén Nordvalls nya lösning på hur hon ska ha sina orkidéer var revolutionerande för henne. Bild: Privat

Skrotar jord och bark

Då hade Helén två orkidéer hemma. De hade stått bakom gardinerna i två år utan att få några fler blommor än de som redan fanns när hon fick dem. Helén tog då bort all jord och bark från rötterna och sköljde av dem under kranen. Sen satte hon blomman i en bredare, genomskinlig vas så att solen kunde lysa igenom och fyllde på med vatten upp till luftrötterna.

– Två veckor senare hade båda orkidéerna fått nya skott. Nu har det gått två månader och de blommar jättevackert. En har till och med fått en ny stängel. Jag blev så himla glad!

orkidé

Nu mår Heléns orkidéer prima i vattnet. Bild: Privat

Från den dagen är det slut med jord och bark hemma hos Helén. En gång i veckan byter hon vatten i vaserna och sköljer av rötterna, annars sköter de sig själva.

– Det var så tacksamt och lätt. Jag har inte särskilt gröna fingrar, men jag älskar verkligen orkidéer. Det känns väldigt skönt att jag aldrig mer kommer behöva slänga några, säger Helén Nordvall.

ANNONS

Fynda i vår webbshop!


Orkidékvist med vita blommor
Har din levande orkidé slutat blomma? Nu slipper du gömma undan dina orkidéer i väntan på att de ska blomma igen. Med denna vackra och naturtrogna orkidékvist kan du hålla dina orkidéer fina och fulla med blommor året runt. En underbar och naturtrogen orkidéstängel i vitt. Snygg som snittblomma i vas men passar även utmärkt att använda och sticka ner när de levande orkidéerna slutat att blomma. Med denna orkidékvist kan du enkelt hålla dina orkidéer vackra och blommande året om. Sätt ner kvisten intill bladrosetten och vips så har du en blommande orkidé igen. Är stängeln för lång kan du enkelt korta av den med en avbitartång. För ett ännu mer naturligt utseende kan du gärna använda pinnar och klämmor från gamla orkidéer.

Gå till shoppen

Rund vas med bubblor
Vaser kan man aldrig få för många av! Denna runda, generösa vas i klarglas är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form. Perfekt att arrangera sina favoritblommor i, allt efter säsong och humör. Också en fin gåva.

Gå till shoppen

Av: Cecilia Ahle

Bild: Privat

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...