Annons

Succéserien Bonusfamiljen sågs av miljoner – får ny säsong

SVT-serien Bonusfamiljen har blivit en hit i svenska tv-soffor. Nu är det klart att det blir en tredje säsong av det humoristiska relationsdramat. "Vi är så himla glada och tacksamma för att publiken har tagit den här serien till sig och engagerat sig i karaktärerna", säger skaparna bakom serien.

Mejla
Dela (22)
Pinna

Sågs av miljoner tittare – nu görs ny säsong av Bonusfamiljen

Bonusfamiljen i SVT har blivit en succé. Nu är det klart att det blir en tredje säsong. Bild:SVT

Bonusfamiljen sätter, som namnet antyder, fenomenet med just bonusfamiljer under lupp. I serien har skaparna Calle Marthin, Ditte Bongenhielm, Jesper Harrie, Moa, Clara och Felix Herngren tagit sig an uppdraget att beskriva hur livet kan vara i en sådan konstellation.

Annons

Läs också: Lill-Babs är död – Barbro Svensson blev 80 år

Hittills har i snitt 1,3 miljoner tittare per avsnitt följt seriens första säsong där skådespelare som Johan Ulveson, Ann Petrén, Marianne Mörck och Barbro ”Lill-Babs” Svensson finns i rollistan.

Lill-Babs, som spelar homosexuella Gugge i serien, har tidigare hyllat skaparnas öga för hur det är att leva i en bonusfamilj.

– Ibland bråkar man, ibland är det missförstånd och ibland går det bra, sa hon till Expressen inför premiären.

Och det är alltså fler än Lill-Babs som har fastnat för dramat.

– Serien lyckas på ett oslagbart sätt berätta om både det krångliga och det roliga med att leva i en bonusfamilj, något som var tionde familj i Sverige numera gör, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama i ett pressmeddelande.

Marianne Mörck (Birgitta) och Lill-Babs (Gugge) i serien. Bild: SVT

Utländskt intresse

Säsong två av Bonusfamiljen har premiär i januari 2018. Då introduceras två nya karaktärer till den befintliga mixen. Bland andra Regina Lund och kampsporttränaren Branco, spelad av Dragomir Mrsic.

Läs också: Lill-Babs dotter Monica Svensson: ”Självvalt”

Men eftersom intresset är så stort har produktionen redan fått klartecken för en tredje säsong.

Samtidigt har Netflix köpt sändningsrättigheterna för de två första säsongerna och det finns intresse från bland annat USA, Frankrike och Tyskland att göra lokala varianter av det så kallade formatet.

Den tredje säsongen förväntas vara klar för att sändas våren 2019.

 

Av: Henrik Högström

Bild: SVT

 

Missa inte: Lill-Babs efter knäoperationen: ”Kärringen är på gång”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...