Annons

Annons

Studie: Personer födda i september blir mer framgångsrika

Fyller du år i september? Då är det bara att gratulera – i dubbel bemärkelse. Personer med septemberfödelsedagar lyckas nämligen bättre i livet.


Forskare: Septemberbarn har större chans att bli framgångsrika

Har du turen att fylla år under september kommer här ytterligare en anledning att fira: en ny studie från University of Toronto, University of Florida och Northwestern University visar att personer födda under höstens första månad har bättre chanser att bli framgångsrika.

Annons

Barn födda i september har nämligen visat sig klara sig bättre i skolan. Detta gör att de får mer positiv feedback vilket leder till bättre självförtroende – och i förlängningen en högre benägenhet att plugga vidare och skaffa en högre utbildning. Septemberbarn löper också lägre risk att hamna i brottslighet som leder till fängelsestraff.

Fyller du inte själv år i september kan du åtminstone ge eventuella framtida barn bättre förutsättningar i livet – se alltså till att ligga extra mycket i december!

 

Av: Malin Karlberg
Bild: Shutterstock

Fynda från oss: Revolutionerande plattborste

Få glansigt och rakt hår på bara någon minut med denna praktiska plattborste! Köp den i vår webbshop till ett riktigt bra pris!


Källa: Shortlist.com

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Läs även: 7 sätt ditt kroppsspråk kan ge dig framgång

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...