Annons

Annons

Söta strutar med lingon

Frasiga rånstrutar, fyllda precis före servering med mjukt vispad gräddkräm och konjakslingon. Perfekt som dessert!


Strutar med lingon och grädde recept

Söta och frasiga strutar med läcker fyllning av grädde och lingon!

Strutar med grädde och lingon – recept

Baka hemlagade strutar till jul med en härlig fyllning av grädde samt lingon marinerade i konjak.  De hemgjorda strutarna blir härligt krispiga och fina att servera med en krämig fyllning. Servera som en dessert eller till fika i jul!

Annons

● ca 28 strutar (fyllning till 10 st)

Strutar
100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 ½ dl socker
3 msk vispgrädde
3 msk ljus sirap

Gilla Allers på Facebook

Fyllning
1 msk konjak
2 dl djupfrysta lingon
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 tsk florsocker

1. Smält matfettet. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.
2. Tillsätt resterande ingredienser till strutarna och rör samman till en slät deg. Låt degen stå kylskåpskallt i ca 1 timme.
3. Klicka ut den kalla degen på plastfolie till en längd, ca 25 cm. Rulla den till en jämntjock rulle och låt den ligga fryskallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
4. Ta fram den kalla längden, ta bort plastfolien och skär upp den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna glest på bakpappersklädda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen tills de fått gyllenbrun färg, ca 7 minuter. Låt flarnen svalna en kort stund och forma dem sedan till strutar. För att få hela och jämnstora strutar kan man forma en bit aluminiumfolie till strutform, och rulla de varma flarnen runt denna.
5. Droppa konjaken över de djupfrysta lingonen.
6. Vispa ihop grädde, crème fraiche och florsocker. Varva gräddkrämen och lingonen i strutarna. Servera genast eftersom de fyllda strutarna snabbt tappar sin sprödhet. Förvara flarnen i lufttät förpackning för att de ska behålla sin sprödhet. De håller då i ca 1 vecka.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette NilssonLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...