Annons

4 busenkla sätt att bli av med stopp i avloppet

Stopp i avloppet behöver inte vara något problem. Så här enkelt löser du det.

Mejla
Dela (330)
Pinna

4 enkla sätt att bli av med stopp i avloppet

Vi har alla varit där. Vatten står kvar runt golvbrunnen när vi står i duschen eller vattnet i diskhon vill inte helt rinna undan när du röjer i köket. Och vi vet också vad det innebär – stopp i avloppet!

Annons

stopp i avlopp

Men stopp i avloppen BEHÖVER inte innebära något större problem, bara du vet hur du ska hantera det. Och nej, lösningen är aldrig starka och frätande medel. Förutom att de är farliga för miljön bör du undvika dem eftersom de kan skada både rör och porslin.

Det smartaste sättet att få bukt med problemet är att ta itu med det direkt. Då slipper du dessutom att ringa rörmokaren och behöver inte betala dyra pengar helt i onödan.

Vi lär dig några riktigt smarta, och enkla, sätt att få bukt med stopp i avloppet på en gång! Oavsett om det gäller diskho, handfat, dusch eller toalett kan du testa dessa miljövänliga och enkla metoder.

Stopp i avloppet – 4 enkla sätt att få rätsida på problemet

Bikarbonat, salt och ättika

Häll lite bikarbonat som du blandat med salt i avloppet. Tillsätt därefter ättika så att det börjar bubbla och fräsa. Var inte orolig, fräsandet är helt vanlig koldioxid. När blandningen har verkat en stund häller du på kokande vatten och låter det bubbla igen. Klart!

Läs också: Så rengör du din kaffekokare med bikarbonat

Skapa tryck med vatten

Stopp i toaletten? Fyll en spann med vatten och häll från så hög höjd som det är möjligt ner i toan. Tricket gör att det skapas ett tryck som förhoppningsvis löser problemet direkt.

Hårsliskar? Använd en galge

Beror stoppet i avloppet på att det har bildats så kallade hårsliskar kan du ta en galge av metall. Räta ut den så mycket som möjligt och skapa en liten krok i den ena änden.

För den uträtade galgen fram och tillbaka i avloppet tills du får fäste om håret och kan dra bort det. Häll kokande vatten i avloppet när du är färdig.

Salt och bakpulver

Blanda ca 1 dl helt vanligt bordssalt och 1 dl bakpulver. Häll det i avloppet och vänta 10-20 minuter innan du häller i kokande vatten.

Källa: Expressen.se, tiphero.com
Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Missa inte: 6 briljanta sätt att städa med tandkräm

städa med tandkräm

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...