Annons

Stellan Skarsgård-roller vi aldrig glömmer!

Han har spelat hemlig agent, klantig skurk och dansk konstnär. Han är dessutom känd för att vara far till några av Hollywoods hetaste nya stjärnor. I dag fyller älskade skådespelaren Stellan Skarsgård 65 år! Här är några av våra favoriter med en av våra största stjärnor!

Mejla
Dela (93)
Pinna

Bombi Bitt och jag (1968)

En 17-åring Stellan förtrollade en hel generation flickor via den fyra avsnitt långa TV-serien Bombi Bitt och jag. TV-serien baserades på Fritiof Nilsson Piratens roman med samma namn och har filmatiserats flera gånger – men nog tycker vi Stellans är den bästa!

Annons

 

Den enfaldige mördaren (1982)

Enastående skådespel av Stellan i Hans Alfredsons mörka mästerverk. Vi lider och våndas med harmynte drängen Sven, som plågas svårt av sin tyranniske och ondsinte husbonde, spelad av Hans Alfredson.

Mamma Mia! (2008)

Inte en av hans största roller, men vi älskar att se Stellan sjunga i rollen som Bill Anderson, en av tre potentiella pappor till en blivande brud. Kanske ingen skönsång direkt, men kul!

River (Tv-serie 2015)

Få kan spela livströtta så bra som Stellan kan. I fantastiska Netflix-serien River är han en deprimerad och traumatiserad polis som hemsöks av syner och vi njuter av varje sekund!

Text: Cecilia Ericson
Bild: IBL

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...