Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaSteg-för-steg: Odla pepparrot i nergrävd kruka


Maj: Får en pepparrotsplanta tillfälle att bre ut sig kommer den att skicka ut mängder med långa rötter åt alla håll. Men det går att kontrollera genom att plantera den i kruka.

Henrik skapar grönsaksland Sätter pepparrot

1. Pepparrot kan få många rötter som går att skörda under hela säsongen. Vill du ha det så bör du välja en lämplig plats åt pepparroten från början; den är svår att bli av med!

Annons

Henrik skapar grönsaksland Sätter pepparrot

2. En kruka med hög kant begränsar pepparrotens framfart. Ju större diameter på krukan, desto fler rötter att skörda. Genom att plantera peppar-roten i en relativt smal och djup kruka ska jag se om jag kan få endast en – men betydligt kraftigare – rot.

Gilla Allers på Facebook

Henrik skapar grönsakslandSätter pepparrot

3. Gräv ner en hög och smal kruka och plantera pepparroten i den. Ta upp hela plantan efter cirka två veckor, klipp bort alla nybildade smårötter. Spara en kraftig rot. Plantera igen. Upprepa proceduren tills du tycker att roten är stor nog att skörda.

Henrik skapar grönsaksland Sätter pepparrot

Fixa lätt en smal kruka!

Leta upp två plastkrukor i olika storlek. Skär bort bottnen på den större. Dra den mindre krukan igenom den stora. Skär bort bottnen även på den mindre krukan.

Text: Henrik Hanell Foto: Anders KronborgLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...