Annons

6 vanliga misstag som gör hemmet svårstädat

Varför göra det svårare än nödvändigt?

Mejla
Dela (62)
Pinna

städa hemma tips

Alla gillar ett nystädat hem och känslan av att vara färdig med en riktig grovrengöring är onekligen svårslagen. Men du kan faktiskt få ett ÄNNU bättre och mer ihållande resultat av dina ansträngningar om du bara undviker några misstag som nästan alla gör.

Vanliga misstag som gör städningen jobbigare

1. Du använder skor inomhus

Bara för dina skosulor, är torra, behöver inte det betyda att det inte gömmer sig en massa grus mellan räfflorna under skorna – även om du bara ska springa in och hämta något lite snabbt. Lösningen är enkel: Ta alltid, alltid av dig skorna innan du går in.

2. Du glömmer rengöra dammsugaren

Om du inte gör detta regelbundet finns en risk att du bara drar omkring smutsen i ditt hem. Byt dammsugarpåse regelbundet, och ge munstycket en omgång med skrubborsten.

3. Du putsar fönster när det är soligt

Visst, det är kanske trevligare för dig, men värmen från solen gör att fönsterputsmedlet torkar snabbare än du hinner putsa och resultatet blir fula fläckar och i långa loppet alltså extrajobb för dig. Spara fönsterputsandet till en molnig dag, eller gör det på kvällen när solen gått ner.

4. Du underskattar badrumsfläkten…

Det absolut enklaste sättet att dra ner på städtimmarna i badrummet är att sätta igång badrumsfläkten innan du hoppar i duschen och lämna den igång 15-20 minuter efter du har duschat klart. Då fångar badrumsfläkten upp fukt och smuts som annars samlas på väggar och gör städjobbet betydligt svårare än vad det behöver vara. Testa en vecka – vi lovar att du kommer märka STOR skillnad!

5. Du låter inte rengöringsmedlet hinna verka

Vi vet, det ska gå undan, men när du städar i badrummet är det viktigt att låta rengöringsmedlet verka några minuter på porslinet innan du börjar skrubba. Städjobbet blir enklare, och ja, resultatet blir också bättre.

6. Du håller inte efter tillräckligt…

Vi vet känslan precis, man kommer hem efter jobbet och vill bara slänga sig i soffan och det sista i världen man tänker på är att dra fram moppen. MEN, du kan faktiskt göra dig själv en långsiktig tjänst genom att ge golven i kök och badrum en snabb avtorkning ett par gånger i veckan, då är det betydligt mindre som behöver fixas när det kommer till själva storstädningen.

Annons

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

6 supersmarta sätt att använda bikarbonat när du städar

bikarbonat

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...