Annons

Annons

8 städtrick du fixar på 5 minuter

Vi har alla varit där. Man sitter i soffan efter en lång dag och orkar bara inte ta itu med projekt som att städa, men det dåliga samvetet gnager för vi vet ju att vi kanske borde göra i alla fall något…


 städa hemma checklista 

Vi har goda nyheter till dig! Det finns faktiskt många saker du kan göra för att snabbt få en fräschare känsla hemma, utan någon stor insats alls. Här är 8 tips på saker du kan göra på under 5 minuter.

Annons

Checklista: 8 saker du snabbt städar hemma

1. Få bort djurhår

Allt du behöver är ett par lätt fuktade diskhandskar! På med dem och stryk bort hund- eller katthår från soffa, kuddar och klädesplagg.

2. Fyll diskmaskinen med annat än disk!

Leksaker av plast, tvålkoppar, hårborstar av plast och andra saker blir också rena i diskmaskinen utan att du behöver anstränga dig minsta lilla. Gå en promenad eller slappa med favoritboken medans diskmaskinen gör jobbet åt dig.

3. Släng högen med sådant du ändå aldrig kommer läsa

IKEA-kataloger, gamla magasin och reklamblad har en tendens att hamna i en hög som bara växer och växer… Gör slag i saken och släng det i pappersåtervinningen.

4. Ta en runda i huset med en klädrulle

Klädrullar är bra till så många saker utöver att få bort hårstrån och annat smått från dina plagg. Grabba klädrullen och ta en runda runt huset och rulla den över soffan, lampskärmar av tyg, gosedjur och andra saker som är svåra att hålla rena.

5. Damma av golvlisterna

Ingen tycker om att ligga på knä och torka av golvlister och de goda nyheterna är att ingen behöver det heller – egentligen. Ta bara på dig ett par gamla strumpor som du ändå tänkt slänga och spreja lite rengöringsmedel på tårna. Torka därefter av golvlisterna med fötterna. Snabbt och enkelt!

6. Få bort dålig lukt

Har en gammal fläck lämnat dålig lukt i din säng, på ett bord eller kanske i soffan? Strö lite bakpulver på det drabbade området och låt verka i en kvart. Dammsug därefter upp bakpulvret och vips, lukten är borta!

7. Damma av takfläkten

Detta glöms ofta bort och bjuder därför på otrevliga överraskningar när det är dags att använda fläkten igen. Vill du vara riktigt fiffig använder du ett gammalt örngott som du trär över bladen och drar utåt. På så sätt hamnar dammet i örngottet och inte på andra ställen i rummet.

8. Kom ihåg vardagssakerna!

Det är egentligen lite ironiskt att vi i stort sett aldrig rengör de saker som vi använder varje dag och till denna kategori tillhör saker som din handväska, nycklar och mobiltelefon. Torka av dem med en trasa doppad i rengöringsmedel.

Källa: Good housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

Små knep för nystädat-känsla

organisera hemma tips

 

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...