Annons

Annons

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Bra hälsoval! Recept på squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja.


Krispig squashsallad är super till grillat.

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja – recept

• 4 pers • 30 min
200 kcal/portion (Salladen är beräknad till 4 portioner om den äts som det enda tillbehöret, 200 kcal/port. Serveras det någon annan sallad, potatis eller liknande räcker den till 6 portioner, ca 133 kcal/port)

Annons

1 mellanstor squash, 
ca 400–450 g
½ dl valnötter
100 g sugarsnaps eller sockerärter
50 g parmesanost

Chiliolja

1 röd chili
2 msk rapsolja
2 tsk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 nypa havssalt

1. Skölj squashen och skär den i lövtunna skivor på mandolin eller med en potatisskalare, lägg i en bunke.
2. Chiliolja: Riv chilin eller hacka den fint, och blanda med resterande ingredienser. Häll oljan över squashen, vänd försiktigt ihop med händerna. Ställ åt sidan och låt marinera ca 20 minuter.
3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun yta, hacka sedan fint.
4. Dela sugarsnaps på mitten och hyvla eller riv parmesanen.
5. Lägg upp squashen på ett fat, toppa med sugarsnaps, hackade rostade valnötter och riven parmesanost, servera!

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Smakrikt fiskpaket med fänkål


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...