Annons

Annons

Krämig sparrissoppa med krispigt bacon

Prova vårt enkla recept på krämig vit sparrissoppa med knaperstekt bacon och persilja. Passar till lunch eller som förrätt.

Mejla
Dela (23)
Pinna

sparrissoppa-med-knaperstekt-bacon-recept

Sparrissoppa med knapertstekt bacon – en ljuvligt krämig vårsoppa.

Testa också: Krämig potatis- och purjolökssoppa – utan grädde

Sparrissoppa med 
knaperstekt bacon – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Världens godaste fisksoppa – klar på bara 30 minuter

500 g vit sparris
3 schalottenlökar
20 g smör
8 dl vatten
2 msk konc 
grönsaksfond
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Annons

Topping
1 paket bacon, 140 g
2 msk färsk persilja

Testa också: Vegetarisk omelett med grön sparris och ärter

1. Tvätta sparrisen, skala löken och dela i mindre bitar. Spara åtta sparrisknoppar till toppingen. Fräs de övriga i en gryta med smör ett par minuter. De ska inte ta färg.
2. Tillsätt vatten och fond, låt koka i 20–25 minuter tills sparrisen har mjuknat. Känn med en sticka.
3. Mixa slätt med en stavmixer och tillsätt grädden. Salta och peppra.
4. Stek baconet och de sparade sparrisknopparna i en het stekpanna tills baconet är krispigt. Garnera den varma soppan med bacon, sparrisknoppar och färsk persilja.

Av Maja Rehwin  

Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...