Annons

Annons

Min helg var olik alla andras

Gissa vem som gjorde något spännande i helgen!

Mejla
Dela (11)
Pinna

christel-bil

Illustration: Victoria Plantin

Sedan går det några dagar, och redan på torsdagen har jag lust att fråga om framtiden: ”Händer det något spännande i helgen?” Ibland har jag något jag själv vill dela med mig av. Men det kan lika gärna låta: ”Jag ska dricka kaffe, kolla film, äta gott, gå en lång promenad, åka till köpcentret, och framför allt: ta kontroll över mitt liv.” Vad det innehåller, det vet jag knappt själv. I princip betyder det väl att sortera tankar, sortera papper, slänga grejer, damma, få bättre koll på pengarna.

Annons

Denna sysselsättning har jag ägnat mig åt i många år. Många har hört mig säga detta.
Minns en dag på stranden med tjejkompisarna som tonåring, då jag plötsligt reste mig från den fullpackade strandremsan för att åka hem med ursäkten ”jag har lite grejer att göra”. Kompisarna ifrågasatte mina behov men jag framhärdade. Kanske var det bara så att jag var trött på stranden.
Som lite yngre gillade jag känslan det gav att sortera tuschpennor i olika färgkombinationer i sin ask. Det var kärlekspar, och kompispar, och större grupper. Färgerna var givna men det fanns många kombinationer.
Att slänga saker är ett bra sätt att få kontroll; att göra livet enklare och mer överskådligt. Jag älskar att åka till tippen – om det inte handlar om att kolla in nya sopförbränningsanläggningen på öppet hus. Maken skulle dit, men då ingen i familjen delar hans passion för sopförbränning skulle han åka dit ensam och släppa av mig på kaffestället på köpcentret först. Men då vi i vanlig ordning var sent ute, och har för vana att slira in på ställen precis innan de stänger, var jag tvungen att följa med. Jag kommer inte ihåg varför men det var något med logistiken. Annars hade han inte fått sin dröm uppfylld; han hade inte fått se hur den nya anläggningen fungerar.
Därför hängde jag med in på demonstrationen, lite sur, men uppmuntrad av maken som lovade att det skulle finnas kaffe. Det var ju öppet hus. Men jag skulle bli besviken, mer än en gång. Först för att jag inte kunde få kaffe förrän efter rundvandringen, i andra änden av lokalen. För att komma till målet måste jag gå med hela turen och lyssna på guiden. I detta avseende var vägen inte målet.
Jag hade tänkt mig att sitta i lugn och ro och njuta av min varma dryck medan maken svansade runt. Men nu måste jag göra det bästa av situationen, så jag passade på att ställa frågor till guiden för att hålla mig igång. Det gjorde det hela intressantare. Besvikelse nummer två inträffade när jag faktiskt gjort mig förtjänt av kaffe, och vi kommit fram till vattenhålet. Då var det slut. Alla de som varit på öppet hus mycket tidigare på dagen hade druckit upp allt och ingen verkade intresserad av att sätta på mer till mig.
Det gemensamma beslutet blev då att åka till köpcentret och dricka kaffe, även om det inte kändes som det bästa kretsloppet att åka direkt från miljöstationen till köpcentret och handla. Här fanns däremot hur mycket kaffe som helst och baristan hade superkoll på att det fanns till alla. Trots allt blev det en lyckad dag, och jag fick med mig nya kunskaper från förbränningsanläggningen som jag kunde dela med mig av på måndagslunchen med jobbarkompisarna. Denna gång var det jag som kunde säga: ”Gissa vem som gjorde något spännande i helgen?”

Christel

Text: Christel Skeppås

Christel är Allers kåsör.

Läs alla hennes kåserier här.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...