Annons

Annons

Söta pepparkaksmuffins

Låt marsipantomtar göra en djupdykning ner i julens godaste muffins med smak av kanel och kardemumma – roliga och härligt saftiga!

Mejla
Dela (83)
Pinna

Tomtemuffins

Tomtemuffins

Ställ gärna dina pappersformar i en muffinsplåt när du gräddar dem. Då håller kakorna formen.

12 stora muffins

75 g smör
2 ägg
3 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk ingefära
2 tsk bakpulver
1 dl lingonsylt
1 dl mjölk

Annons

Garnering

1 påse cupcaketopping, Dr Oetker
2 ½ dl mjölk
vit marsipan
röd hushållsfärg
kakao

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt smöret, äggblandningen, lingonsylt och mjölk. Rör smeten slät.
4. Häll smeten i muffinsformar så de fylls till 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med provsticka så kakorna är torra och klara. Ställ att svalna.
5. Vispa cupcaketoppingen med mjölken enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa ut i toppar på kakorna.
6. Färga in en del av marsipanen i rött med den röda hushållsfärgen och en annan i brunt med kakao. Behåll en del vit. Forma röda ben, vit mudd och bruna skor och sätt ihop delarna med varandra. Om de inte vill fästa i varandra fungerar äggvita utmärkt som lim. Tryck ner benen i kakorna precis före servering.

Av  Tina Gustafsson Bild: Anette Nilsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...