Annons

Annons

Söndagsgodis

Mejla
Dela (1)
Pinna

cashewbars

CASHEWBARS

● ca 15 bitar

 

¾ dl vispgrädde

50 g smör eller

margarin

2 msk honung

1 msk ljus sirap

1 ¼ dl socker

5 dl osaltade

cashewnötter, 325 g

 

1. Smöra ett smörpapper lätt och klä en avlång 1 ½-liters bakform med papperet.

Annons

2. Blanda alla ingredienser förutom nötterna i en kastrull. Värm upp under omrörning så att allt blandas väl, låt därefter smeten koka i ca 15 minuter, eller tills den håller 125°. Saknar du termometer, droppa lite av smeten i kallt vatten. Går den att rulla till en kula då den stelnat är den färdigkokt.

Gilla Allers på Facebook

3. Ta kastrullen från värmen och rör ner nötterna. Häll ut smeten i formen och tryck ut den med en oljad sked till en jämntjock kaka. Ställ åt sidan att stelna en stund till rumstemperatur.

4. Stjälp upp kakan och dra bort smörpapperet. Skär upp längden i skivor.

 

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...