Annons

Annons

Söndagsgodis

Oemotståndliga kakor med knaprig botten och tryffel av mjölkchoklad på toppen. Färdiga på bara 30 minuter!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Söndagsgodis

Maggies kaloribomb med mjölkchokladtryffel

Receptet har vår kock Sandra fått av sin mamma Margareta. Det är förmodligen ett gammalt ”kondiskakrecept”. Sandra har ändrat på det lite, men det är fortfarande fantastiskt gott!

Annons

● ca 25 st
1 pkt mariekex, 200 g
200 g sötmandel
400 g smör
50 g vit choklad
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 apelsin
5 dl strösocker
4 ägg

Mjölkchokladtryffel
100 g smör
300 g mjölkchoklad/ljus choklad
mars el annan chokladbit till garnering

Gilla Allers på Facebook

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg mariekex och sötmandel i en matberedare och kör tills det är smuligt. Smält smöret och hacka chokladen, blanda allt för hand i en skål tillsammans med skal av citron och apelsin, och sockret.
3. Rör ner äggen och blanda väl. Häll upp i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter, och sätt in i ugn, låt stå 10–12 minuter tills de är gyllenbruna.
4. Mjölkchokladtryffel: Smält smöret. Hacka chokladen och vänd ner den. Ta från värmen och rör tills det smält ihop. Låt tryffeln svalna och bre på när även kakan svalnat lite. Garnera med valfri chokladbit. Blir 6–8 bitar på en liten mars.

Tips!
Till kladdiga kakor är det bättre med aluminiumbakformar än papper. De blir lättare att stjälpa ur då.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...