Annons

Annons

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Bra hälsoval. Recept på somrig paj med vaniljkvarg och färska bär.


Härlig sommarpaj.

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär – recept

• 10 pers • 1 tim
• 300 kcal/portion

4½ dl mandelmjöl
¾ dl rapsolja
1 äggula
1 nypa salt
olja till formen
Fyllning
500g naturell kvarg,0,2%
250 g vaniljkvarg, 0,2 %
2 krm vaniljpulver
2 tsk honung
Garnering
250 g färska jordgubbar
125 g färska hallon
125 g färska blåbär
125 g färska vinbär
2 msk mandelspån

Annons

1. Sätt ugnen på 180°
2. Pensla en rektangulär, 29×20 cm, eller rund form, 28 cm i diameter, med lite rapsolja.
3. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet till 
en grynig massa. Tryck ut i pajformen, pensla paj-
degen med vatten. Grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Pajskalet ska få en fin gyllenbrun yta. Ta ut och låt svalna.
4. Vispa ihop naturell kvarg, vaniljkvarg och vaniljpulver. Smaka eventuellt av med honung för mer sötma. Bred ut över pajskalet och toppa med färska bär och mandelspån. Servera direkt!

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Cheesecake i glas med nötter och melon

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...