Annons

Annons

Sommarpratare ställer in – drabbad av depression

Robert Pettersson, sångare i Takida och Stiftelsen har fått ställa in sitt sommarprat på fredag. Orsaken är depression. "Jag är ledsen att jag inte kan medverka i år, men hoppas att jag får möjlighet att återkomma vid annat tillfälle" säger Robert Pettersson till Sveriges Radio.


Sångaren ställer in sommarpratet i P1 – Dorsin ersätter

Robert Pettersson har tvingats ställa in som sommarvärd. Bild:IBL

Robert Pettersson har haft stora framgångar med både Takida och Stiftelsen. Låten ”Vart jag än går” har till exempel legat 40 veckor på Svensktoppen. Sångaren var inbokad som sommarvärd i P1 på fredag 11 augusti. Nu har han dock fått ställa in sin medverkan, skriver SR.

Annons

Anledningen är att Robert Pettersson drabbats av depression. En sjukdom som han lidit av periodvis under flera år och som han bland annat berättat om i SVT:s Djävulsdansen.

– Vi är väldigt ledsna över att Robert Pettersson inte mår bra och att han inte kan fullfölja sitt Sommarvärdskap. Hans medverkan var efterlängtad av många. Vi önskar honom en snar bättring, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Dorsin ersätter

Efter det sena sjukdomsbeskedet har SR fått göra en blixtändring i tablån. Istället för Robert Pettersson kommer kanalen att sända Henrik Dorsins sommar från 2012 i repris.

Ett program där Dorsin bland annat sjunger specialskrivna låtar tillsammans med fem musiker i studion.

Henrik Dorsin kanske inte behöver en närmare presentation och har bland annat synts i Grotesco-gänget och som odrägliga Ove Sundberg i ”Solsidan”. Dessutom har han gjort flera musikal-roller och synts i både Extra Extra och parlamentet i TV.

– Det är en varm, begåvad och underhållande radioföreställning. Väl värd en repris! säger Bibi Rödöö.

Henrik Dorsins sommar från 2012 går i repris. Bild: IBL

 

 

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Meteorologen Pererik pratar öppet om sin depression

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...