Annons


Allers-Tradgard-loggaSofiero firar stort med trädgårdsfest

Idéträdgårdar, rådgivning, inspiration, föreläsningar, försäljning. Sofiero slår på stort under Stora Trädgårdsfesten!

Mejla
Dela (82)
Pinna

Sofiero

I det vackra vinhuset i Sofiero Slottspark huserar Minna Mercke Schmidt med sin blomsterverkstad och visar hur du gör fina enkla blomarrangemang.

I helgen 26–28 augusti är det åter dags för Den Stora Trädgårdsfesten i Sofiero Slottsträdgård precis utanför Helsingborg. I år är det dubbelfest, Trädgårdsfesten firar 20 år och Sofiero – vars park prunkar som bäst nu – 150-årsjubilerar.

Annons

Klicka på bilden för att se några av idéträdgårdarna

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Det är också ett digert program som bjuds. Inte mindre än 25 idéträdgårdar, allt från spektakulära till små och mer jordnära. Det finns trädgårdsexperter och -personligheter på plats och ger råd och inspiration. Föreläsningar och inte minst försäljning. Som lite extravagans är en av Danmarks mest namnkunniga florister, Annette von Einem, på plats och visar blomstrande kreationer på en catwalk framför slottet.

– Meningen är att ge besökarna kreativa idéer i alla former, berättar Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero. Att förmedla att allt är möjligt. Det är Sofieros roll att föra trädgårdsmedvetandet vidare till allmänheten.

Text: Anni Andreasson  Foto: Marie Kasimir

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...