Annons

Annons

Spenatpaj med nötter

Lättlagad spenatpaj med nötter som är god både till lunch och middag. Färdig pajdeg gör matlagningen extra enkel.


spenatpaj-med-pinjenotter

Snabblagad spenatpaj med fetaost och pinjenötter smakar gott både till lunch eller lätt middag.

Testa också: Vegetarisk calzone med spenat och ost

Snabblagad spenatpaj med lyxig känsla

●  6–8 pers  ● ca 35 min

Testa också: Pastarullar med svamp och spenat

Annons

1 färdig pajdeg
1 msk olja
400 g hackad spenat, fryst och tinad
200 g keso
muskotnöt, 3–4 riv
salt och peppar
4 ägg
2½ dl mjölk
1 dl cashew- eller pinjenötter

Testa också: Plättar med grönkål och halloumi

1. Sätt ugnen på 200°. Olja en pajform och tryck i degen. Nagga bottnen och förgrädda skalet i 5–6 minuter.
2. Krama ur all vätska från spenaten och lägg den i en bunke. Låt keson rinna av och rör ihop med spenaten. Smaka av med muskot, salt och peppar.
3. Fördela spenatröran jämnt i skalet. Vispa ihop ägg , spara 1 msk till pensling, och mjölk.
4. Häll äggstanningen över spenaten, strö på nötterna och pensla pajkanten med vispat ägg.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den känns klar. Servera gärna med en grönsallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...