Annons

Snabb pizza med bacon och oliver

Pizza är alltid gott! Testa vårt enkla recept med färdigköpt pizzadeg, tomatsås och smakrik topping. Snabbt och smarrigt!

Mejla
Dela (21)
Pinna

pizza bacon

Lättlagad pizza i långpanna

● 4 pers ● ca 35 min

1 sats pizzadeg, färdigköpt
1 burk färdig tomatsås, 400 g

Topping

200 g färska champinjoner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
6–8 små tomater
½ dl olivolja
salt och peppar
2 kulor mozzarella à 125 g
1–2 paket bacon, ca 140–280 g
ca 20 svarta oliver

Garnering

ev färsk oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kavla ut pizzadegen i en smord långpanna och bre ut tomatsåsen över.
3. Skiva champinjonerna och skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöksklyftorna och halvera tomaterna. Blanda det med olivolja i en bunke och salta och peppra. Fördela blandningen över pizzan.
4. Riv mozzarellan och fördela över pizzan.
5. Dela baconet i små bitar och strö över pizzan. Toppa med oliverna.
6. Grädda pizzan i ugnen i 15–20 minuter. Garnera gärna med lite färsk oregano och servera rykande varm.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...