Annons

Annons

Snabb pizza med bacon och oliver

Pizza är alltid gott! Testa vårt enkla recept med färdigköpt pizzadeg, tomatsås och smakrik topping. Snabbt och smarrigt!


pizza bacon

Lättlagad pizza i långpanna

● 4 pers ● ca 35 min

1 sats pizzadeg, färdigköpt
1 burk färdig tomatsås, 400 g

Topping

200 g färska champinjoner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
6–8 små tomater
½ dl olivolja
salt och peppar
2 kulor mozzarella à 125 g
1–2 paket bacon, ca 140–280 g
ca 20 svarta oliver

Garnering

ev färsk oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kavla ut pizzadegen i en smord långpanna och bre ut tomatsåsen över.
3. Skiva champinjonerna och skala och skiva rödlöken. Hacka vitlöksklyftorna och halvera tomaterna. Blanda det med olivolja i en bunke och salta och peppra. Fördela blandningen över pizzan.
4. Riv mozzarellan och fördela över pizzan.
5. Dela baconet i små bitar och strö över pizzan. Toppa med oliverna.
6. Grädda pizzan i ugnen i 15–20 minuter. Garnera gärna med lite färsk oregano och servera rykande varm.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...