Annons

Annons

Slipp rengöringen för alltid!

Ingen gillar att rengöra diskmaskinen – slipp tråkgörat för alltid genom att följa dessa 4 enkla steg som gör att diskmaskinen håller sig konstant fräsch och fin!


diskmaskin

Stopp i filtret, konstiga lukter och ett resultat som inte är riktigt rent… En smutsig diskmaskin fyller helt enkelt inte sitt syfte. Som tur är behöver du inte slita ditt hår fler gånger, följ bara de här 4 tipsen så har du en fräsch och fin diskmaskin för all framtid.

4 steg till en ren diskmaskin

1. Det enklaste sättet att hålla diskmaskinen ren är att köra ett tomt program då och då. Om du vill ha en mer grundlig rengöring när du kör det tomma programmet kan du hälla lite ättiksprit eller citronsyra utspätt med vatten i diskmedelsfacket.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Läs också: 10 smarta sätt att använda diskmedel

2. Kontrollera hur mycket diskmaskinsalt och spolglans som finns i diskmaskinen – behövs det kanske fyllas på? Dubbelkolla i manualen om du känner dig osäker på vilka volymer som gäller för just din maskin. Spolglans förbättrar sköljningen och ger ett extra blankt och torrt resultat.

3. Slipp mögel och bakteriehärder genom att alltid lämna luckan lite öppen varje gång du har använt diskmaskinen. Bonus: Disken torkar snabbare!

Läs också: 5 sätt att städa utan rengöringsmedel

4. Skölj alltid bort den värsta smutsen innan du ställer något i diskmaskinen. Även om det blir rent, trots att du inte sköljer riskerar du dålig lukt och stopp i filtret om du har gamla matrester i diskmaskinen.

Tänk på att alltid följa manualen för vad som gäller för just din diskmaskin – till exempel varierar mängden spolglans och diskmaskinssalt du behöver använda beroende på om du har hårt eller mjukt vatten i dina ledningar.

Källa: Cleanipedia
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också
6 smarta sätt att använda olivolja
Så blir ditt strykjärn som nytt igen
Så ofta ska du tvätta sängkläderna

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...