Annons

Annons

7 knep: Så gör du bakningen enklare

Glöm platta kanelbullar och rinnig smet. Här är våra smartaste baktips som gör dina kakor riktigt lyckade!


7 smarta tips för att underlätta bakningen

Recept att prova: Världens godaste kanelbullar!

  • För att enkelt separera gula och vita, knäck ägget på en tallrik. Tryck till om en liten petflaska, sätt öppningen mot gulan och släpp försiktigt på trycket så att gulan hamnar inuti. Tryck ut gulan igen genom att trycka på flaskan.
  • När du ska använda ett halvt ägg i recept, knäck det och vispa det med en gaffel. Då blir det lättare att fördela 50/50.
  • För att få höga kanelbullar kan du ställa bullformarna i en muffinsplåt när de ska gräddas.
  • Använd rumsvarmt smör till fyllningen. Det är då enklare att blanda ihop och breda ut den.
  • Sikta ner de torra ingredienserna för att få in mer luft i smeten.
  • När du ska vispa ihop ägg och socker är det viktigt att äggen är rumsvarma för att du ska få rätt volym på smeten.
  • Rätt plats i ugnen? Om receptet inte säger annorlunda är det här en bra grundregel: 
Bullar bakar du mitt i ugnen.

Recept på mjuk kaka: Morotskaka med apelsinsmak

Bild: IBL

Annons
Gilla Allers på Facebook
Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...