Annons

Annons

Smaksätt med svamp

Gör en olja på karljohansvamp. Perfekt till dressingar och vitlöksbröd eller att ringla över en soppa.


karljohansolja

Karljohansolja

Utmärkt till dressingar och vitlöksbröd eller att ringla på en soppa. Färsk svamp kan ersättas med torkad, 50 g motsvarar 5­-6 g torkad.

●ca 65 min ●ca 5 dl

Ansa 50 g karljohanssvamp och skiva tunt. Skala 2 vitlöksklyftor och krossa dem lätt. Lägg svamp och vitlök i en kastrull. Tillsätt 5 dl olivolja, 2 lagerblad, 1 tsk saltoch 1 kvist rosmarin eller timjan. Hetta försiktigt upp till ca 60° och håll den temperaturen ca 1 timme. Ta kastrullen från värmen. Lägg på ett lock och låt svalna helt. Häll upp på rena flaskor. Håller ca 30 dagar. Kan förvaras i rumstemperatur.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Recept: Miki Cutic Bild Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...