Annons

Annons

Smakrikt fiskpaket med fänkål

Bra hälsoval! Recept på fisk som lagas med fänkål i foliepaket.


I fiskpaketet finns det mycket smak, och även sås som bildas av fiskens vätska, citron och kokosolja. Servera med grillade grönsaker eller en krispig sallad.

 

Smakrikt fiskpaket med fänkål – recept

• 4 pers • 30 min
300 kcal/portion

4 torskfilébitar 
à 125–150 g, eller annan vit fisk
kajennpeppar
salt och peppar
1 fänkål, ca 300 g
saft och skal av ½ citron
3 msk färskriven 
pepparrot
½ dl kokosolja

Dekoration

det gröna från fänkålen
4 citronklyftor
riven färsk pepparrot

Dessutom behövs

aluminiumfolie

Annons

1. Sätt ugnen på 175° eller grilla fiskpaketen.
2. Lägg torskbitarna i var sitt folieark, pudra över kajennpeppar, salt och peppar efter smak.
3. Dela fänkålen på mitten och skär bort roten, hacka sedan i centimeterstora bitar. Blanda med citronsaft och -skal, riven färsk pepparrot och kokosolja. Fördela det över fisken, och baka i mitten av ugnen i 10 minuter eller grilla under lock ca 10 minuter.
4. Öppna upp fiskpaketen och dekorera med en klyfta citron, det gröna från fänkålen samt lite riven, färsk pepparrot. Servera varma, gärna tillsammans med rostade färskpotatisar och sallad.

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...