Annons

Annons

Smakrik potatisgratäng

Mejla
Dela (0)
Pinna

potatisgratäng

Potatisgratäng med gorgonzola

En härligt krämig potatisgratäng med lyxig smak av gorgonzola. Välj gärna en mjölig potatis för att få rätt konsistens på rätten.

● 4 pers ● 1 tim

 

1 kg mjölig potatis,

Annons

t ex king edward

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 stor vitlöksklyfta

1 krm salt

nymalen svartpeppar

150 g gorgonzola dolce

2 msk smör

1/2 dl färskriven västerbottensost eller parmesanost

 

1. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen. Skiva potatisen tunt, gärna med matberedare.

2. Koka i en kastrull upp grädde, mjölk och pressad vitlök. Salta och peppra. Ta kastrullen från värmen och rör i smulad eller finskuren gorgonzola. Rör tills osten smält någorlunda.

3. Smörj en ugnsfast form och lägg i potatisskivorna. Häll över gorgonzolagrädden. Toppa med riven ost.

4. Grädda i cirka 40 minuter tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk.

 

Av Mette Ankarloo  Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...