Annons

Annons

Grönkålstimbal till julbordet

Små läckra pajer med grönkål och västerbottensost! Gott att servera på julbordet eller som plockmat.


Små grönkålspajer med västerbottensost recept

Recept på små grönkålspajer med västerbottensost som du enkelt gör i muffinsform!

TESTA OCKSÅ: Vegetariska plättar med halloumi och grönkål

Små grönkålspajer med västerbottenost – recept

Recept på små grönkålspajer med västerbottenost, gräddfil och ägg som du gör i muffinsform. Och toppas med äpple! Servera dessa minipajer som plockmat på julbordet. Ett annorlunda sätt att avnjuta grönkål till jul.

Annons

TESTA OCKSÅ: Godaste gubbröran på kavring

• ca 12 st • 1 tim

225 g grönkål
3 dl gräddfil
3 ägg
185 g västerbottensost
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

RECEPT: Gör egna grönkålschips

Garnering
1 äpple
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Repa grönkålen från stjälken och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av.
3. Vispa ihop gräddfil och ägg. Grovriv osten på ett rivjärn och blanda ner. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Grovhacka grönkålen och placera den i smorda muffinsformar i folie. Häll över äggstanningen och rör om försiktigt.
5. Ugnsbaka formarna i vattenbad – ställ formarna i en långpanna och häll upp vatten en bit så botten på formarna och en liten bit upp täcks – i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
6. Låt svalna något och ta försiktigt ut timbalerna från formarna. Dekorera gärna med äppelklyftor vid servering och krydda med svartpeppar. Avnjut dem varma, ljumma eller kalla!

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...