Annons

Annons

Små barn och stora hundar i ny bok

Fotografen Andy Seliverstoff älskar hundar och fångar gärna människans bästa vän på bild. I projektet ”Little Kids and Their Big Dogs” har den ryska fotografen förevigat riktigt små barn tillsammans med sina betydligt större hundar.


Andy Seliverstoff har under livet haft en stor passion för hundar och för fotografering. Sedan fyra år tillbaka satsar han fullhjärtat på att sammanföra sina stora intressen och försörjer sig som hundfotograf.

Annons

– I dag kan jag verkligen inte tänka mig att livet skulle kunna vara på något annat sätt, säger han.

Gregory, 4,5, har armen kring bästisen Krispy.

Gregory, 4,5, har armen kring bästisen Krispy. Foto: Andy Seliverstoff

Tidigare har Andy Seliverstoff rest världen för att just porträttera hundar. Men när vänner till fotografen bad honom att ta en bild av deras 2-åring fick han en helt ny infallsvinkel.

Gilla Allers på Facebook

– De dök upp i parken med sin Grand danois. Jag blev helt tagen av relationen mellan lilla Alice och gigantiska Sean och bestämde mig för att ta med honom i bilden, säger Andy Seliverstoff.

I många fall är barnen på bilderna hundägarnas barnbarn eller barn till vänner, berättar Andy Seliverstoff.

I många fall är barnen på bilderna hundägarnas barnbarn eller barn till vänner, berättar Andy Seliverstoff. Foto: Andy Seliverstoff

När bilden, plus ytterligare en på den lille pojken Theodore och newfoudlandern Ringo, hamnade på Facebook var succén ett faktum.

– Jag insåg att folk fick samma känsla som jag själv fått när de såg bilderna. Där föddes idén till boken “Little Kids and Their Big Dogs”, säger Andy Seliverstoff.

Matthew, 2, tillsammans med den långhåriga St Bernardardshunden Misha.

Matthew, 2, tillsammans med den långhåriga St Bernardardshunden Misha. Foto: Andy Seliverstoff

I fyra månader förevigade den 58-årige fotografen interaktioner mellan hussar och mattar i modell mindre tillsammans med sina betydligt större följeslagare. Hundra av bilderna finns nu samlade i boken ”Little Kids and Their Big Dogs”.

– Målet var aldrig att bara skapa vackra bilder, utan att fånga interaktionen mellan barnen och djuren. Den oändliga glädjen och det ömsesidiga förtroendet har blivit det centrala i boken. I slutändan hoppas jag boken förmedlar detta viktiga budskap: Kärleken till hundar och barn gör människor snällare.

Varvara, 3, och Vasiisa, 5, tillsammans med Kadril och Hobbit.

Varvara, 3, och Vasiisa, 5, tillsammans med Kadril och Hobbit. Foto: Andy Seliverstoff

Vad ordet för sötchock är på ryska vet jag inte. Men den som inte kan få nog kan spana in Andy Seliverstoff Instagram för ännu fler bilder!

Små barn och stora hundar

Foto: Andy Seliverstoff

Små barn och stora hundar

Foto: Andy Seliverstoff

Små barn och stora hundar

Foto: Andy SeliverstoffLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...