Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaSlottsträdgården i Malmö – en oas i storstaden

Malmö bjuder på en riktigt bra trädgårdsupplevelse med Slottsträdgården. Här finns både köksträdgård, tematrädgårdar och en liten plantskola.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Slottsträdgården i Malmö har många fina rabatter med framförallt perenner i. Här finns möjlighet att strosa runt och bli inspirerad vid alla årstider, och trädgården är både lättillgänglig och utan entréavgift. Sommartid finns dessutom ett trevligt kafé öppet.

Annons
John TaylorPerennrabatterMalmö Slottsträdgård

Trädgårdsmästare John Taylor ansvarar för Slottsträdgården i Malmö. Han finns dagligen på plats och hjälper gärna med besökarna med frågor om trädgården.

Visningsträdgårdar, perennrabatter och grönsaksodlingar ligger sida vid sida. Snyggt inramat av häckar som ger bra mikroklimat och ordning och reda. Den ekologiskt odlade slottsträdgården ligger mitt i stan och är ett populärt andninghål för malmöborna.

Gilla Allers på Facebook

Det anordnas musikkonserter med mera i trädgården, men största evenemanget är Malmö Garden Show som genomförs i slutet av maj, början av juni – med fantastiska utställningsträdgårdar, växtförsäljning och många aktiviteter kopplade till trädgård.

Sommarblommor, grönsaker, kryddörterPå liten ytaSlottsträdgården Malmö

Skolor, förskolor, föreningar har möjlighet att få små odlingstäppor att anvaara för. Detta ska kännas som malmöbornas egen plats.

Slottstr_rabatt_800

Perennrabatterna är imponerande, men det finns också sommarblommor. Här går det att få inspiration till de egna rabatterna.

Läs mer om slottsträdgården här

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...