Annons

Skylar mördades av sina kompisar

KRIMINALFALLET: Morgonen den 6 juli öppnade David Neese försiktigt dörren till sin dotters rum. Sommarlov eller inte, tyckte Dave, det var nästan lunch och dags för den trötta tonåringen att stiga upp. Men han hann bara precis över tröskeln när han fick syn på den tomma sängen. Först blev han alldeles kall inombords, sedan irriterad. Hon hade gjort det igen, suckade han för sig själv.


skylar

Även om Skylar var en skötsam tjej med bra betyg och sällan hamnade i trubbel var hon fortfarande en tonåring och att smyga ut på natten hörde väl till, tänkte Dave. Det var inte första gången, men så här länge hade hon aldrig varit borta förut. Hon brukade se till att komma hem innan föräldrarna vaknade i tron att de inte märkte något.
Dave gick för att hämta telefonen och slog dotterns mobilnummer. Signal efter signal gick fram, men ingen svarade. Mary Neese försökte lugna sin man och gissade att Skylar nog bara hade åkt och badat tillsammans med Shelia Eddy och Rachel Shoaf. Tjejerna tillbringade varje vaken minut tillsammans, om någon visste var Skylar var så var det de.
Men inte heller Shelia kunde säga var Skylar höll hus.
– Vi har varken träffat eller pratat med henne sen i går, förklarade Shelia. Jag vet inte var hon är, men jag ber henne höra av sig om jag får veta något.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Fler spännande kriminalfall i Allers specialtidning ”Brott, mord & mysterier”

Det gick inte lång tid förrän telefonen ringde. Det var Shelia igen. Med gråten i halsen erkände hon att hon ljugit. Hon hade visst träffat Skylar, kom det fram.
– Jag, Rachel och Skylar smög ut i natt och körde en sväng. Men vi lämnade Skylar runt midnatt, ett par kvarter från ert hus så att ni inte skulle höra oss, snyftade Shelia. Jag vet inte var hon är.
Dave och Mary började bli riktigt oroliga. Hade någon kidnappat deras dotter? Övervakningskamerorna som satt runt huset visade hur Skylar smög ut sent på natten och hoppade in i en bil, men det fanns inget på filmen som visade när hon kom tillbaka. Där-emot blev de en aning förbryllade över att tiden inte riktigt stämde överens med vad Shelia sagt.
Men faktum kvarstod, Skylar var spårlöst försvunnen, och de sista som sett henne i livet var hennes två bästa vänner.

Fler spännande kriminalfall i Allers specialtidning ”Brott, mord & mysterier”

Togs in till förhör

Om och om igen togs flickorna in till förhör. Polisen ställde samma frågor och fick samma svar, deras historia förblev densamma. De hade hämtat upp Skylar vid midnatt, kört omkring i natten och rökt marijuana och sedan hade de släppt av henne några kvarter från hennes hus någon timme senare.
David Neese försökte förgäves få polisen att lämna flickorna i fred. De hade gått igenom tillräckligt och förtjänade inte att bli trakasserade av poliser dygnet runt, menade han. Deras bästa vän var försvunnen och de var, precis som familjen, utom sig av oro. Men polisen tog ingen hänsyn till hans vädjan, de var övertygade att tonårstjejerna visste mer än de ville ge sken av.
Juli blev augusti, sommaren var över och skolan började. Skylar hade varit försvunnen i över en månad och det tisslades och tasslades i korridorerna om den sammansvetsade trion, som numer bara bestod av Shelia och Rachel. Rykten och skvaller florerade i sociala medier och de flesta var överens, de båda vännerna dolde något. Kanske hade Skylar rymt hemifrån och de visste var hon befann sig, kanske skyddade de henne från något? Eller skyddade de någon annan? Tjejerna befann sig i mitten av en storm av rykten, spekulationer och teorier och höll sig mer och mer för sig själva. Tonen på Facebook, Twitter och Instagram blev allt hårdare och det fanns till och med de som pekade ut de båda vännerna som mördare.
I motsats till Shelia, som verkade förvånansvärt opåverkad av sin bästa väns försvinnande och ryktesspridningen, blev Rachel mer och mer labil. Hon slutade gå till skolan, fick våldsamma vredesutbrott och var på gränsen till sammanbrott. Och en dag bröt hon mycket riktigt samman, av skuld skulle det visa sig.
Nästan sex månader efter Skylars försvinnande kom till sist nyheten – sökandet var över. Kvarlevorna av en ung kvinna hade påträffats i ett skogsområde ett par mil utanför Morganstown och identifierats. Skylar hade hittats. Men utöver det var polisen förtegen. Inte ens paret Neese fick veta att kroppen legat gömd under löv och grenar och att kroppen varit blodig. Inte heller fick de veta att någon visat dem till platsen.

Fler spännande kriminalfall i Allers specialtidning ”Brott, mord & mysterier”

Dold mikrofon

Skylars död kom som en chock och på Morganstowns högstadieskola hölls minnesstunder. Rachel hade efter sitt sammanbrott varit inlagd på en psykiatrisk klinik och var tillbaka i skolan. Trots de tragiska omständigheterna verkade hon må bättre. Hon och Shelia var återförenade och kunde äntligen sörja sin bästa vän. Men Rachel  bar inte längre på den mörka hemlighet hon delat med Shelia, hon bar i stället en dold mikrofon.
Kort efter att Rachel blivit intagen på kliniken kontaktades polisen av hennes advokat som meddelade att hans klient hade något att berätta. Samlade i ett litet rum hade Rachel suttit mittemot utredningsansvarige i Skylars försvinnande. Han hade väntat länge på att någon av tjejerna skulle ge efter. Det var bara en fråga om när och nu verkade stunden vara inne.
Misstanken var att vännerna hade experimenterat med droger och att Skylar  hade tagit en överdos. Hans gissning var att hennes vänner fått panik och försökt att sopa igen spåren. 
Nu såg han hur nervös Rachel var. Hon var alldeles blek och bad om att få ha papperskorgen intill sig ifall hon skulle kräkas. Utredaren lugnade henne och försäkrade att allt de ville var att få klart för sig vad som verkligen hänt. Men orden som yttrades sekunden senare fick alla i rummet att tystna tvärt.
– Vi dödade henne.

Sökandet efter Skylar pågick i 6 månader.

Sökandet efter Skylar pågick i 6 månader.

Planerat i månader

Ingen sa någonting. Bara bandspelarens surrande ljud hördes när Rachel efter en lång tystnad började berätta.
I flera månader hade de planerat mordet och kvällen den 5 juli hade de förberett allt. Rachel hade tagit spadar ur sin pappas förråd och lagt dem, tillsammans med rena ombyteskläder, i Shelias bil. Shelia hade ordnat fram knivar. Samma natt ringde de Skylar och berättade att de var på väg för att hämta upp henne för att köra en sväng, som så många gånger förr.
De hade kört i nästan en timme, långt ut från staden och in på små grusvägar när de till slut stannade i ett skogsområde där de gick ut ur bilen. Shelia och Rachel hade ansträngt sig för att verka som vanligt. De småpratade, rökte lite marijuana. Men gång på gång mötte de varandras blick. På en given signal skulle de skrida till verket, och så plötsligt när Skylar vände sig bort kom den.
– Ett. Två. Tre, viskade Rachel.
Och på tre högg de. Igen. Igen. Och igen. Till slut stod de lutade över sin bästa vän och såg henne ta sina sista andetag. Därefter tog de spadarna ur bilen och började gräva. Men marken hade varit för hård och till slut gav de upp. I stället täckte de över Skylars kropp med löv och grenar, bytte om till rena kläder och körde därifrån.
– Sen ljög vi ihop att vi hade släppt av henne, avslutade Rachel utan att lyfta blicken från bordet.
Sanningen var avslöjad och blev också bekräftad när Rachel dagen efter visade poliserna till platsen.
Hon hade brutit samman och erkänt sig skyldig till mord. Men Shelia, lyckligt ovetandes om att hon blivit avslöjad av sin bästa vän som nu var utrustad med en dold mikrofon vid de få tillfällen som vännerna sågs, förblev oberörd medan polisen kom sanningen allt närmare.

Fler spännande kriminalfall i Allers specialtidning ”Brott, mord & mysterier”

Hon verkade inte bekymrad över att polisen följde i hennes spår. En husrannsakan utfärdades och Shelias bil beslagtogs i jakten på bevis, för inte en enda gång fångade Rachels dolda mikrofon upp någonting som kunde binda Shelia till mordet. Men så kom den tekniska analysen och polisen fick vad de behövde – spår av blod i Shelias bil.

Shelia satt och åt lunch tillsammans med sin mamma på en restaurang när nyheten om att en tonårsflicka erkänt mordet på sin bästa vän visades på tv:n. De reste sig chockade för att gå därifrån men utanför restaurangen möttes de av flera polisbilar. Shelia var gripen.
Rachel hade erkänt sig skyldig till mord av andra graden och dömdes till 30 års fängelse. Shelia åtalades misstänkt för kidnappning, planering av mord och mord av första graden men nekade till anklagelserna ända fram till januari 2014, då hon erkände och dömdes till livstids fängelse.

Ett möjligt motiv

Även om tjejerna till slut erkände fick de anhöriga aldrig svar på varför tjejerna hade mördat Skylar. De fick frågan otaliga gånger under rättegången, men  svarade flyktigt. De ville helt enkelt inte vara vän med Skylar längre. En förklaring ingen trodde på.
Efter rättegången har påståenden gjort gällande att Shelia och Rachel haft en sexuell relation och att de var rädda för att Skylar, som hade känt sig utanför, skulle läcka hemligheten. Skylar sas ha haft bilder på Shelia och Rachel i en intim situation och hotat att avslöja dem om de fortsatte att frysa ut henne och att tysta henne kunde ha varit motivet bakom mordet.
Det verkade länge som att det var Shelia som varit hjärnan bakom mordet, men när teorierna om kärleksrelationen rullades upp blev det tydligt att Rachel var den som haft mest att förlora. Hon kom från ett djupt troende hem, hon hade en framgångsrik pojkvän och en ljus framtid. Det skulle innebära en personlig katastrof och en skandal för hennes familj. Kärleksaffären har aldrig bekräftats av Shelia eller Rachel. 

Bild: Alloverpress

Tips! Sommarens bästa läsning! – BARA 39 kronor!

Brott och Mysterier är en ny specialtidning från Allers. Tidningen innehåller 100 sidor isande läsning med bland annat rysliga historier och intervjuer. Missa inte sommarens mest spännande läsning! Beställ här och få tidningen smidigt hemskickad till brevlådan.Läs mer om:

 

  

 
Laddar...