Annons

Så slipper du skrapa isiga bilrutor – någonsin igen

Det går faktiskt att slippa vinterns omak med att skrapa bilrutor helt!

Mejla
Dela (470)
Pinna

Att skrapa bilrutorna hör vintern till, tänker du kanske lite uppgivet när du står där på morgonen och kämpar med isskrapan? Men det är faktiskt bara en myt, det går nämligen att slippa både slit och kalla fingrar utan att behöva investera i en dyr kupévärmare!

Annons
skrapa bilrutor

Trött på att skrapa bilrutor? Lär dig två tekniker som gör att du slipper omaket. Bild: IBL

Allt du behöver känna till är två tekniker! Båda är effektiva för att slippa skrapa bilrutorna. En av dem är förebyggande och en innebär att du istället för att skrapa sprejar bort isen. Läs igenom och testa dig fram till vilken som passar dig bäst.

2 effektiva metoder för att slippa skrapa bilrutor

Förbehandla rutorna

Ett gammalt beprövat knep som många med glasögon känner igen är att behandla glasen med raklödder eller flytande tvål. Tekniken är enkel; du polerar och buffar in produkten i bilrutorna på kvällen innan – det förhindrar att isen tar fäste under natten.

Gilla Allers på Facebook

Bonus: Det fungerar även med imma så testa i badrummet och slipp immiga badrumsspeglar.

Spreja bort isen

Blanda två tredjedelar alkohol, till exempel isopropanol, eller spolarvätska med en tredjedel vatten i en sprejflaska och förvara i bilen. På morgonen räcker det med att du sprejar blandningen på dina isiga rutor och väntar några ögonblick medan det rinner av.

 

Läs också: Forskaren: Därför mår vi bra av att byta till vintertid


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...