Annons

Sköterskans stressknep räddade Anne Lundberg

Om man leder ett av Sveriges äldsta och mest populära tv-program är det förståeligt att man känner viss press. Om man dessutom bjuder in tusentals nya personer i varje avsnitt så att planering blir omöjligt har man ett säkert recept på stress. För Anne Lundberg är detta vardag och därför har hon blivit expert på stresshantering.

Mejla
Dela (36)
Pinna

Stressknepet hjälper Anne Lundberg i ”Antikrundan”

SVT:s succéprogram ”Antikrundan”, som hittills denna säsongen har hunnit besöka både Dalarna, Småland och Uppland, slår fortfarande rekord. Säsongspremiären hade cirka 1200 besökare som ville få sina antikviteter värderade och man lockade förra säsongen i snitt 1,8 miljoner tv-tittare per avsnitt.

Annons

Köerna blir långa med folk som vill få sina föremål värderade i ”Antikrundan”. Bild: IBL Bildbyrå

Eftersom programmet spelas in under 2,5 hektiska sommarmånader blir det mycket resande och möten med väldigt många personer runt om i landet. Av de cirka tusen personer som i snitt köar för att få sina föremål värderade på varje ort av experterna har de flesta med sig runt fem föremål. Vad de ska dra fram härnäst vet varken experter eller programledare på förhand.

Gilla Allers på Facebook

Denna intensiva arbetsmetod leder till en del stress för de som arbetar med programmet, inte minst för programledaren och ansiktet utåt, Anne Lundberg, 51.

– När jag känner mig stressad kan jag bli snäsig och irriterad på dem jag tycker bäst om. I de lägena skriver jag en lista över det jag har att göra, sedan prioriterar jag. Sedan betar jag av en sak i taget, säger hon till Expressen.

Det är naturligt att stress kryper sig på när man har tusentals besökare varje säsong. Bild: IBL Bildbyrå

Hon minns ett tillfälle där personalen på SVT utbildades i stresshantering av en översjuksköterska. Hon hade en väldigt tydlig trestegsmetod som Anne Lundberg använder sig av än idag.

– Först ska man värdera, sedan prioritera och därefter agera. Det är ingenting som blir bättre av att man stressar upp sig, säger hon.

Att ta en sak i taget är en viktig del i Anne Lundbergs stresshantering, men hon ser dessutom till att äta korrekt för att maximera sin energi.

– Jag gillar inte halvfabrikat, tillsatser och ­artificiella ingredienser. Om vi ska äta köttbullar så gör jag dem själv. Lamm och ägg får jag från grannen. Jag vill ha riktig mat, som mat var förr, säger Anne Lundberg till Hälsoliv.

Av: Marcus Alm

Bild: IBL

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Expertens glädjebesked: Examenspresenten är guld värd

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...