Annons

Frasig macka med skinka och rödkål

Trolla fram en ny frestelse av julskinkan som blivit över. Till exempel en matig, varm dubbelmacka som också rymmer rostad lök, ost, senap och en krispig rödkålsslaw.

Mejla
Dela (21)
Pinna

Frasig dubbelmacka med julskinka och en supergod slaw av rödkål. Servera gärna med kall öl!

Skinksmörgås med rödkål – recept

En varm smörgås till: Varm macka med biff

• 2 pers • 30 min

4 skivor surdegsbröd
smör
100 g julskinka
30 g västerbottensost eller julost
ca 2 dl rödkålsslaw
2–4 msk rostad lök
2 msk sötstark senap

Annons

RÖDKÅLSSLAW
¼ litet rödkålshuvud
2 msk äppelcider-
vinäger
2 msk flytande honung
1 msk rapsolja
½ tsk salt
mald vitpeppar

Recept på enkelt surdegsbröd: Surdeg med råg

Gilla Allers på Facebook

1. Rödkålsslaw: Strimla rödkålen fint ner i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och massera in dem i kålen med en sked. Ställ åt sidan och låt dra 
i ca 15 minuter.
2. Bred smör på bröden. Skär skinkan och osten 
i skivor.
3. Fördela ost, skinka, rödkålsslaw och rostad lök på två av brödskivorna. Toppa med var sin brödskiva.
4. Stek dubbelmackorna på medelvärme i en grillpanna eller i ett smörgåsjärn. Servera med senapen.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...