Annons

Skänkta glasögon ger nytt hopp om utbildning och jobb

Mejla
Dela (0)
Pinna

glasogon insamling

Insamling av glasögon till barn och vuxna i Tanzania

– Tanzania är ett av världens fattigaste länder och det är få som har råd eller möjlighet att testa sin syn eller köpa glasögon. Genom att återvinna gamla glasögon som ligger hemma i byrålådan kan man på ett väldigt enkelt sätt hjälpa människor till ett bättre liv. Förra året skänkte svenska folket hela 6357 glasögon och jag tror att transparensen i projektet och märkningen av bågar var något som bidrog till att så många ville delta, säger Claudia Nilsson, PR-chef, på Specsavers som står bakom insamlingen.

Annons

Förra året var svenskarnas givmildhet imponerande. Nu startar insamlingen igen, där glasögon skänks till barn och vuxna i och runt en SOS barnby i Dar es Salaam i Tanzania. En insamling som vill ge förbättrade förutsättningar för människorna i Tanzania att utbilda sig, arbeta och försörja sig själva och sin familj. Insamlingsprojektet är unikt på så vis att de insamlade glasögonen märks vid inlämning och spåras hela vägen till mottagaren. Detta gör att alla givare har möjlighet att se vem som blir den nya ägaren. Insamlingen pågår mellan 8 september och 9 november. Hitta din närmsta butik för inlämning av glasögon här.

Specsavers optiker reser tillsammans med Årets Glasögonbärare 2014 och Lotta Gray till Dar es Salaam i Tanzania i februari 2015 för att göra syntester och dela ut de skänkta glasögonen till behövande.

Här kan du se en film om projektet!

 

Bild: Fredrik Wannerstedt

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...