Annons

Annons

Sill med purjolök och kryddpeppar

Testa en helt annorlunda inlagd sill med purjolök och kryddpeppar!

Mejla
Dela (20)
Pinna

sill-recept
4 pers 15 min
+ 1 dygn i kyl

2 förp 5-minuterssill à 420 g
1 ½ msk hela
vitpepparkorn
1 ½ msk hela
kryddpepparkorn
5 lagerblad
½ purjolök
1 dl hackad färsk dill, ca 20g
2 dl strösocker
½ tsk finkornigt salt

1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.

2. Mortla pepparn ordentligt och krossa lagerbladen. Skölj purjolöken och strimla den fint.

3. Blanda purjolök och hackad dill med mortlade kryddor, socker och salt.

4. Varva kryddblandningen med sillbitarna i en väl rengjord burk. Låt sillen stå 1 dygn före servering. Håller 3–4 dagar i kyl.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Annons

Testa också

Supersnabb brantevikssill

branteviksill


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...