Annons

Annons

Äppelbakat sidfläsk med lökchutney

Här är julens bästa recept på sidfläsk med äppelmust, kryddpeppar och lagerblad. En hemlagad chutney med lök och russin smakar gott till!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Sidfläsket får fin smak när det kokas i äppelmust, servera med en russin- och lökchutney.

Sidfläsk med äppelmust – recept

• 6 bufféport • 1 tim

Testa också: Äppelbakat fläsk med pumpapuré

600 g kallrökt sidfläsk
5 lagerblad
7 kryddpepparkorn
8 dl äppelmust
50 g smör
1 äpple i klyftor

Annons

Lökchutney
2 gula lökar
olja till stekning
1½ dl ekologiska russin
2 msk vitvinsvinäger
½ dl strösocker
2 dl äppelmust

Också gott på julbordet: Plättar med halloumi och grönkål

Gilla Allers på Facebook

1. Snitta svålen i rutmönster. Det är okej att skära av den, men den ger mycket smak. Lägg fläsket i en gryta med kryddorna och häll över 8 dl äppelmust. Sjud under lock på medelvärme ca 1½ timme. Låt svalna i vätskan, gärna över natten.
2. Ta upp fläsket. Reducera kokspadet till hälften. Lägg sedan i smöret.
3. Lökchutney: Skala och skiva löken. Lägg i grytan och bryn i lite matfett. Tillsätt resterande ingredienser och sjud ihop ca 15 minuter på medeltemperatur under omrörning.
4. Skär sidfläsket i mindre bitar och bryn i en panna.
5. Vid servering, toppa fläsket med chutneyn och färskt äpple skuret i klyftor. Ringla över den reducerade såsen.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...