Annons

Annons

Semmelregn över Sverige – nu är ”Freaksemlan” här

En semla med gräddbulle och Nutella har sett dagens ljus. Det är dock oklart om "freaksemlan" blir en långkörare


semla

Tidigare säsonger har nymodigheter som semmelwrappen och prinsess-semlan kapat åt sig andelar av den hungriga marknaden. Nu kommer ytterligare en utmananare i ”freaksemlan”. En kaloribomb av sällan skådade mått.

Annons

Det är ICA Supermarket Kåge i Västerbotten som toppat upp en vanlig semla med gräddbulle och chokladsås bland annat, rapporterar SVT Västerbotten.

– Vi tittar på vad andra gör för semlor och tar inspiration. Sedan försöker vi tänka utanför boxen och hitta nya spår för att ta fram egna varianter, säger Erik Lindsköld som är butikschef på Ica Supermarket i Kåge.

Klassikern sålde bäst

Under försäljningen förra veckan upptäckte butiken att ”Freaksemlan” var så stor att de vanliga kartongerna inte räckte till. Butiken fick tillgripa en ”doggiebag-lösning”. ”Freaksemlan” var dock inte det enda innovativa alternativet som butiken jobbade fram. Butiken uppfann till exempel en semla i ett korvbröd och andra varianter med till exempel citron- och lakritsfyllning till en buffé för kunderna att välja av.

– Det är roligt med utvecklingen av nya smaker, men trots allt så var det den traditionella semlan som sålde bäst, säger Erik Lindsköld till SVT.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...