Annons

Se tulpanerna blomma i Holland

Möt våren i Nederländerna i maj! Uteserveringarna är öppna och det finns vårblommor i vartenda gathörn. Nu är det också rätt tid för att se tulpanerna blomma.

Mejla
Dela (29)
Pinna

Fantastisk blomstring i regnbågens alla färger i parken Keukenhof. Foto: Shutterstock

När tulpanerna slår ut öppnar också portarna till ”Europas trädgård” – parken Keukenhof. Här svämmar det över av färger och dofter från över sju miljoner blommor, varav 800 olika sorters tulpaner – förutom liljor, örter och hyacinter. Det är en helt fantastisk trädgård, och även om man inte har speciellt gröna fingrar så är detta en upplevelse man inte ska missa.

Annons

Amsterdam har över 100 kilometer kanaler och 1600 broar och kallas för ”Nordens Venedig”. Foto: Fotolia

I år är parken öppen från slutet av mars till mitten av maj, och vi ska dit. Vi reser för att se tulpanerna i Keukenhof, uppleva vårstämningen i Haag och segla på kanalerna i Amsterdam.

Gilla Allers på Facebook

Vacker arkitektur längs en av kanalerna i Amsterdam. Foto: Shutterstock

Vi bor i Haag för att njuta av den typiskt nederländska atmosfären. Staden är huvudsäte för kungahuset, här finns gotiska riddarborgar, parlamentet och flera internationella domstolar. Här är gatorna breda och torgen stora, parkerna är många och vackra, och våren är härlig. Vi promenerar runt staden för att lära känna den, och den som har lust att se sig om på egen hand får tid till det.

Staden Delft är känd för porslinet med signaturfärgen Delfts blå. Foto: Shutterstock

Förutom utflykten till blomsterparken Keukenhof tar vi också en tur till kanalstaden Delft med den kända keramikfabriken samt en heldag i Amsterdam med mysig kanaltur och blomstermarknad. Detta blir garanterat minnesvärda dagar.

Klassiska träskor. Foto: Shutterstock

Höjdpunkter på resan:

Blomsterparken Keukenhof med över 7 miljoner blommor.

Kanaltur i Amsterdam.

Nederländsk vårstämning och mys i Haag.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...