Annons

Annons

GW-imitatören: ”Hoppas han ser det som en hyllning”

Kriminologen Leif GW Persson är en av våra mest folkkära offentliga personer. Och få fångar hans karaktäristiska röst och mimik som Claes Martin Hoffsten i Norrköping. Se klippet där han briljerar som GW.


Claes Martin Hoffsten hyllar Leif GW Persson med en vass imitation. Bild: Privat

Claes Martin Hoffsten, 24, har alltid haft öra för språk och öga för karaktärer. En talang som lett till att han imiterat andra ända sedan barnsben. Till en början var det mest familjemedlemmar som han fångade i ord och mimik men i tonåren blev det något annat.

Annons

– Det började väl på allvar med Carl Bildt för tio år sedan. Men jag har alltid velat göra en seriös porträttering av de jag imiterar, aldrig velat förlöjliga någon.

Inspiratörerna är flera. Det handlar om allt från Hey Baberiba till Bosse Parnevik, Jörgen Mörnbäck och Rachel Mohlin. Under årens lopp har galleriet av karaktärer vuxit rejält.

Läs mer: GW: ”Vill du ha nån att dö med tvingas du välja”

En av favoriterna är dock folkkäre polisprofessorn Leif GW Persson.

– Det är ju många som tycker att GW är mitt paradnummer, säger imitatören som förklarar att det ligger långt slipande bakom jobbet med att sätta en karaktär.

– Men honom kan jag göra i sömnen vid det här laget.

Har gjort Zlatan

Sven Wollter är till exempel en ”gubbe” han jobbat på sedan tonåren. Och med tiden så har den rebelliske göteborgaren förfinats till fulländning.

– När jag gör mina imitationer är det som att jag ser en film på näthinnan av karaktären som jag gör, säger Claes Martin Hoffsten.

Läs mer: GW om sin stora viktresa: ”Har förvandlats”

Bland de senare publika uppdragen finns till exempel ett framträdande som Zlatan på Näringslivsmässan i Norrköping. Skånska är annars inte det lättaste för en imitatör från Norrköping. Ernst-Hugo Järegård har till exempel visat sig vara en svår karaktär att sätta.

Slipar på Ernst

Men Claes Martin Hoffsten vill ändå helst ägna sig åt aktuella karaktärer. Och han har en stark representant på gång från det folkkära facket.

– Jag håller på att slipa på Ernst Kirschsteiger.

Men paradnumret GW lär inte försvinna ur galleriet under överskådlig framtid.

– Jag hoppas ju att han skulle se det som ett hyllande porträtt. Han är ju en stark karaktär på ett positivt sätt.

Se filmen där Claes Martin Hoffsten briljerar som GW, Carl Bildt och Sven Wollter bland andra.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...