Annons

Annons

Valborgsmeny – matredaktörens val

Snart är det Valborgsmässoafton och mina efterlängtade primörer tittar snart fram! Välkomna våren med den här läckra trerätters-menyn – perfekt för festkvällen!


Ramslökssmör
200 g riktigt mjukt smör 1–2 vitlöksklyftor En handfull färsk ramslök 1 msk olja salt och peppar 1. Skala och riv vitlöken. Hacka ramslöken fint och mortla ihop med vitlöken och oljan. Rör ihop det med det mjuka smöret. Smaka av med salt och peppar.
2. Spritsa eller klicka ut smöret på en bit bakplåtspapper eller smörpapper, rulla det hårt till en rulle och vrid åt papperet i sidorna. Lägg det i kylen tills det har stelnat.

sandra

Jag väntar tålmodigt på primörerna! Ramslök finns i skogen och det är sååå gott! Prova att göra en pesto eller en smaksatt majonnäs eller ett smör på ramslök. Gott till både fisk, vegetariskt och kött – recept ligger i den lilla rutan här brevid. Så länge tipsar jag om en härlig Valborgs-meny!

Annons

Kika gärna in på min blogg för fler tips och inspiration!

Mina 3 favoritrecept till Valborgsmenyn

avokado-puff

Förrätt: Bakat ägg i avokadohalva med räkor

Gilla Allers på Facebook

Testa ett helt nytt och spännande sätt att äta ägg! Om du tycker att det blir för starkt med wasabirom går den att ersätta med stenbitsrom eller kaviar.

kycling-puff

Huvudrätt: Ungsstekt kyckling med rotfrukter

Allt i en form – härligt kryddad kyckling med rostade rotfrukter. Serveras med en krämig parmesanröra.

Få receptet på ungsstekt kyckling med rotfrukter här!

rabarberpaj-puff

Dessert: Rabarberpaj i portionsformar

Lite syrlig och läckert krämig är den här pajen som serveras i söta portionsformar. En riktigt uppskattad efterrätt!

Av Sandra Palmqvist 


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...