Annons

Samir&Viktor och Liamoo gick till final i Melodifestivalen

Samir&Viktor och Liamoo blev de stora vinnarna i deltävling 2 i Melodifestivalen 2018 och gick direkt till final i lördagens direktsändning. Till Andra chansen gick Mimi Werner och Margaret.

Mejla
Dela (142)
Pinna

Det blev Samir Badran och Viktor Frisk med låten ”Shuffla” och Liamoo med låten ”Last breath” som vann tittarnas hjärtan i den andra deltävlingen av Melodifestivalen i Göteborg. Deras bidrag gick vidare direkt till finalen i Stockholm den 10 mars.

Annons

Samir&Viktor i Melodifestivalen 2018. Bild: Joachim Nywall/IBL

För Samir och Viktor var det här tredje gången i Melodifestivalen. De har tidigare ställt upp med dansvänliga numren ”Bada nakna” och ”Groupie”. I år ställde de upp med ”Shuffla”, en glad låt om att dansa.  Och uppenbarligen gillar svenska folket duons trallvänliga dängor – låten gick som första bidrag direkt till final.

Liamoo gick direkt till final i Melodifestivalen. Bild: Joachim Nywall/IBL

Liamoo slog igenom i ”Idol”

Laimoo, eller Liam cacatian Thomassen som han egentligen heter, deltar för första gången i Melodifestivalen i år. Han är född 1997 i Göteborg och slog igenom 2016 då han vann talangtävlingen ”Idol” i TV4.

Till Andra chansen i Kristianstad den 3 mars valde svenska folket att rösta fram Mimi Werner med låten ”Songburning” och Margaret med bidraget ”In my cabana”. Mimi Werner är född 1990 i Borås och sjunger framför allt country. Hon fick sitt första skivkontrakt 2015.

Margaret är född och uppvuxen i Polen och har tidigare sålt platinum i hemlandet.

Mimi Werner gick till Andra chansen tillsammans med Margaret. Bild: Joachim Nywall/IBL

På femteplats hamnade Ida Redig med låten ”Allting vi sa”.

De kom sist i Melodifestivalens andra deltävling

Nästsist i deltävlingen i Göteborg kom debutanten Jonas Gardell med ”Det finns en väg”. På sjunde och sista plats kom Stiko Per Larssons ”Titta vi flyger”, vars låt kom med i Melodifestivalen efter att ha vunnit en tävling i Sveriges radio.

Jonas Gardell åkte ut ur Melodifestivalen. Bild: Joachim Nywall/IBL

Sedan tidigare är Benjamin Ingrosso och John Lundvik klara för final i Melodifestivalen 2018. De tog sig vidare i den första deltävlingen i Karlstad den 3 februari.

Missa inte:

Schlagerlåten anklagas för plagiat – lyssna och avgör själv


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...