Annons

Sallad på färskpotatis och primörer

Så gott med en sallad på färskpotatis och primörer blandat med en senapsdressing.

Mejla
Dela (71)
Pinna

Sommaren bästa potatissallad!

Sallad på färskpotatis och primörer – recept

• 4 pers • 40 min + tid att koka potatis

ca 700 g färskpotatis
1 knippe dill
1 knippe rädisor
1 rödlök
1 inlagd gurka
½ dl små kapris
2 tsk torkad dragon
65 g färsk babyspenat

Dressing

2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
½ dl rapsolja

Garnering

färsk dragon

Så här gör du potatissallad på färskpotatis med primörer

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten under lock. Den ska ha en liten fast kärna, alltså inte vara helt klar. Häll bort kokvattnet, låt potatisen svalna.
2. Skär potatisen i bitar och lägg i en bunke. Finhacka dillen, skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i små tärningar. Lägg ner i bunken ihop med kapris och dragon. Blanda inte.
3. Dressing: Vispa ihop ingredienserna och häll över potatissalladen. Blanda försiktigt.
4. Lägg spenaten i en serveringsskål och häll försiktigt potatissalladen i skålen. Dekorera med lite färsk dragon.

Annons

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Missa inte: Färskpotatissallad med tonfisk


Läs mer om:





Laddar...