Annons

7 säkra tecken på att du blivit som din mamma

Ju mer vi tänker på det, desto tydligare blir det.

Mejla
Dela (4)
Pinna

mor-dotter

När du var sex var mamma din idol. Det förändrades drastiskt några år senare när du insåg att allt hon gjorde bara var pinsamt. Nu är du vuxen och alla bitar börjar falla på plats – du är precis som mamma, eller i alla fall en bit på väg mot att bli…

Annons

Hur många tecken kan du bocka av?

1. Värdinnan

Mamma var aldrig sen med att fråga om du var hungrig eller ville ha något från köket. Nu, när du själv får gäster, dukar du glatt fram plockmat och erbjuder god dricka.

Recept: Perfekt plockmat

2. Framförhållningen

När du ska resa skriver du packlistor och ställer fram väskorna i god tid, gärna minst en vecka innan avfärd. Det är så lätt att glömma något viktigt annars.

3. Oron

Mamma var alltid övertygad om att världen var full av faror som lurade på just dig. Nu har du också lärt dig att alla försöker blåsa dig när du är på semester och att du förmodligen kommer dö om du försöker göra en kullerbytta.

4. Garderingen

Du har nu insett att en aldrig kan ha för mycket i sin handväska. Allt från det allra nödvändigaste till plastpåsar, näsdukar, extra t-shirts och några bananer åker med, för du vet aldrig när det kan behövas. Får det plats ett par skor också? Självklart.

5. Fotriktiga skor

Det där med att lida pin var aldrig din mammas grej – och den tiden är sedan länge förbi även för dig.

Läs också: 8 tips som får skorna att hålla längre

 

6. All ny musik är dålig

Du kunde inte fatta varför mamma inte också lyssnade på ny musik. Men nu har det faktiskt gått upp för dig att ”all ny musik bara är dålig och massproducerad, och det görs inga klassiker längre”.

7. Vägra frysa

Hur många gånger sa inte din mamma åt dig att du kommer frysa ihjäl ”om du går ut så där”? Nu när du själv ser tjejer som bär kjol och strumpbyxor i mars är inte din första tanke att det är snyggt utan snarare att det ser svinkallt ut. Själv sportar du gärna kappan en bra bit in i maj.

Läs också: Därför fryser kvinnor mer än män

Text: Joel Linde, Femina.se
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...