Annons

Sabina Ddumba växte upp utan mamma: ”Grät sju gånger per dag”

När artisten Sabina Ddumba, 23, var åtta år flyttade hennes mamma till Uganda. Upplevelsen har satt djupa spår i henne. "Jag undrade ju varför, men jag fick aldrig något svar", säger hon i "Så mycket bättre".

Mejla
Dela (372)
Pinna

Här rörs artisten till tårar: ”Det finaste jag fått”

I veckans avsnitt av ”Så mycket bättre” är det Sabina Ddumbas tur att stå i centrum. I programmet berättar hon om uppväxten med en frånvarande mamma, något som har präglat henne under hela livet.

Annons
Sabina Ddumba berättar om sin uppväxt i "Så mycket bättre".

Sabina Ddumba berättar om sin uppväxt i ”Så mycket bättre”. Bild: TV4

Sabina Ddumba föddes 1994 och kom rakt in i en stor familj.

– När min mamma och pappa träffades så hade min mamma fyra barn och min pappa en dotter. Och sen fick de mig, säger hon i programmet.

Hon växte upp i Fisksätra utanför Stockholm tillsammans med sin pappa och alla syskonen. Hennes mamma besökte ofta Uganda under Sabinas barndom. Ju äldre Sabina blev, desto mer tid tillbringade mamman i hemlandet.

Läs också: 3 saker som är ”under ytan” 2017 enligt Uno Svenningsson

– Hon kanske var borta en månad och sedan kom hon hem. Och för varje år så blev det längre – en månad i Uganda blev två månader, tre, fyra, fem, sex månader. Sedan blev det två månader i Sverige, resten i Uganda.

”Jag undrade ju varför”

För Sabina och resten av familjen som blev kvar hemma i Sverige var det jobbigt att se mamman vistas allt längre perioder i Uganda.

– När jag var åtta år kände jag att nu har hon flyttat. Nu bor hon inte här längre, nu bor hon i Uganda. Det var skitjobbigt, jag grät säkert minst sju gånger per dag. Jag undrade ju varför, men jag fick aldrig något svar, säger hon i ”Så mycket bättre”.

Sabina Ddumbas mamma flyttade till Uganda när Sabina var åtta år.

Sabina Ddumbas mamma flyttade till Uganda när Sabina var åtta år. Bild: TV4

I skolan blev hon ständigt påmind om att hennes mamma var frånvarande. Skolpersonalen frågade dagligen hur det var hemma och om mamman hade rest iväg igen – en påminnelse som Sabina gärna hade varit utan. Men i musiken hittade hon en fristad. Där var det ingen som brydde sig om vad som pågick hemma, det var musiken och sången som var det viktiga.

– Jag skulle bara sjunga och folk tog emot det. Det var det enda det handlade om.

Läs också: Sven-Ingvars hyllas i ”Så mycket bättre”: ”Magiskt”

För Tomas Andersson Wij träffar Sabinas historia rätt i hjärtat.

– Jag blev tagen av hennes livsberättelse och jag fattade plötsligt vad som har skapat Sabina Ddumba, säger han i programmet.

Tomas Andersson Wijs tolkning av Sabinas Ddumbas "Scarred for life" rör huvudpersonen till tårar.

Tomas Andersson Wijs tolkning av Sabinas Ddumbas ”Scarred for life” rör huvudpersonen till tårar. Bild: TV4

Blir rörd till tårar

När han ska framföra sin tolkning av hennes låt ”Scarred for life” är han tvungen att först samla sig en stund.

– Det här var bland det sjukaste jag varit med om faktiskt. Jag hade liksom skrivit låten och tänkt på den som en relationslåt, och så började hon berätta om sin relation till sin mamma och då kände jag att det är ju det låten handlar om.

Sabina Ddumba och Tomas Andersson Wij i "Så mycket bättre"

Sabina Ddumba och Tomas Andersson Wij i ”Så mycket bättre”. Bild: TV4

Efter att Tomas Andersson Wij framfört sin tolkning av Sabinas hit, rinner tårarna nerför hennes kinder. Att hon blir rörd av hans version går inte att ta miste på.

Läs också: Kikki Danielssons flirt: ”En massa härliga grabbar”

– Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Det är en så konstig grej liksom. Man tänker att det bara är en låt, men när jag såg honom och vad det betydde… Det är nog det finaste jag fått – av någon. Och så hade han mitt namn på armen, nej det blev bara för mycket på en gång. Det kändes och det känns och det var så fint. Verkligen.

Sabina Ddumba kallar tolkningen "det finaste jag fått".

Sabina Ddumba kallar tolkningen ”det finaste jag fått”. Bild: TV4

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20.00 i TV4.

 

Missa inte: Kikki älskade inspelningen av Så mycket bättre!

Kikki-danielsson-sa-mycket-battre-2017

Kikki Danielsson deltar i Så mycket bättre hösten 2017.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...