Annons


Allers-Tradgard-logga



Så torkar du frukt och bär – tips!

Torka sommarens frukt och bär – och njut av dem till långt in på hösten. Här får du bästa tipsen för att lyckas!

Mejla
Dela (111)
Pinna

en handfull blåbär, hallon och jordgubbar.

Torka enkelt jordgubbar, hallon och blåbär med våra enkla tips!

TESTA OCKSÅ: Gör egen müsli

Torka blåbär

Rensa bären och låt torka inomhus några dagar innan de torkas i ugnen. Ugnstemperatur ca 50° i ca 7 tim. Låt gärna eftertorka i rumstemperatur.

Torka hallon

Öppna upp bären så de får större torkyta. Ugnstemperatur max 50° i ca 8 tim.

Annons

TESTA OCKSÅ: Smoothie med hallon och banan

Torka jordgubbar

Bör vara fasta i fruktköttet, rensa bort de övermogna. Tunnskiva eller halvera beroende på storlek. Ugntemperatur max 50° i ca 8 tim.

Torka krusbär

Halvera bären och lägg på bakpapper. Ugnstemperatur ca 40–50° i ca 7 tim.

Gilla Allers på Facebook

TESTA OCKSÅ: Sommardessert med jordgubbar och kola

Torka plommon

Dela och kärna ur. Skär sedan i klyftor – ju större snittytan är, desto fortare går det. Ugnstemperatur max 50° i ca 8 tim.

LÄS OCKSÅ: 5 tips som håller knivarna vassa

Torka smultron

Halvera och torka sedan på ugnstemperatur ca 50° i ca 8 tim.

Torka äpplen

Kärna ur och skär i tunna skivor. Torka ringarna uppträdda på grovt snöre eller pinne i ett mörkt, luftigt och varmt utrymme. Eller i ugn på 50° i 2 tim, sänk sedan till 40° och torka ytterligare 2–3 tim.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Läs också: Gör gräddbullar med jordgubbar

gräddbullar med jordgubbar


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...