Så sätter du ihop ett hemmagym – för under 500 kronor

Gymkort kan vara riktigt dyra, och än värre, många används inte överhuvudtaget. Vi lär dig knepen du behöver för att sätta ihop ett hemmagym för nästan inga pengar alls. Följ vår enkla guide så har du snart din egen träningsanläggning på hemmaplan!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Annons från Allers shop

Ett hemmagym låter kanske som, om möjligt, en ännu dyrare investering än ett gymkort, men bara du satsar på rätt prylar så kan du spara många tusenlappar på ett år – och än mer över tid.

Här får du tips på smarta prylar att inreda ditt hemmagym med så att du inte slösar pengar i onödan. Bäst av allt, du behöver inte bo speciellt stort för att ha plats med din egen träningsanläggning. Alla redskap får plats i en låda som du enkelt kan förvara under sängen när du inte använder dem.

Så inreder du hemmagymmet

Ett enkelt knep är att satsa på prylar där du använder din egen kroppsvikt vid träningen, de tar inte upp så mycket plats och är oftast betydligt billigare.

Exempel på denna typ av prylar till hemmagymmet är en bra träningsmatta, träningsboll och ett träningsband där du kan justera motståndet efter just din träningsnivå.

Bygg ett eget hemmagym för under 500 kronor – här är allt du behöver

1. Smarta hantlar – anpassa själv vikten efter din nivå!

Hantlar som fylls med vatten för att öka motståndet. Praktiskt om du ska ta med dig hantlarna någonstans.

Att träna med hantlar ger bra och allsidig träning. Dessa smarta hantlar fylls med vatten, vilket gör att de är lätta att bära med sig i väskan när de är ofyllda, men ger sedan ett bra motstånd när man fyllt dem med vatten.

2. Yoga- och träningsmatta

Smidig yogamatta med bärrem.

En träningsmatta är ett måste för varje komplett hemmagym! Den här rosa yogamattan fungerar till all sorts träning du vill utföra med bara din kropp som redskap. Mattan kommer med en svart bärrem och är tillverkad i ett 5 milimeter mjukt och stötdämpande material. Storlek: 61 x 173 centimeter.

3. Träningsboll

Träningsbollen låter dig anpassa din träning efter din egen kroppsvikt. Denna har dessutom massagepiggar med.

En träningsboll ger nästintill oändliga träningsmöjligheter, du kan träna balans, styrka och koordination med ett och samma redskap. Den här smarta bollen ger speciellt skonsam och effektivt bra träning till mage, armar och ben – allt baserat på din egen kroppsvikt!

4. Träningsband

Med ett träningsband kan du träna hela kroppen. Dessutom väljer du helt fritt var du vill träna, utomhus eller inomhus spelar ingen roll. Vi skickar även med en instruktions- och säkerhetsmanual.

I vår shop får du alltid gratis frakt när din beställning är mer än 300 kronor!

Läs också: Här är årets hetaste hälsopryl

Läs mer om:
Laddar...