Annons

Annons

Så många kalorier bränner en midsommarfest

Sill, snaps och dans kring stången. De traditionella midsommaraktiviteterna både ger och tar energi. Kolla listan nedan för att se exakt hur mycket.


Midsommar – en riktig kaloribrännare

Alla tal är uppskattade och förutsätter 30 minuters aktivitet

Dans kring stången

Den klassiska ringdansen är inget zumba-pass direkt. Men faktum är att en halvtimme av ”Vi äro musikanter” bränner ungefär 105 kalorier. Toppa med lite ”Små grodorna” och klassikern ”Karusellen”, så drar du upp förbränningen till cirka 195 kalorier istället.

Femkampen

Hör du till dem som ägnar dig åt femkamp under kvällen? Grattis, för här finns det riktigt energislukande aktiviteter! Eftersom varje gren ofta är av det kortvariga slaget är det lätt att fnysa åt ansträngningen. Men summerat har du nästan en hel sillsmörgås till godo.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Missa inte: 8 växter som håller myggen borta

Hoppa säck
drar omkring 80 kalorier om du anstränger dig. Den klassiska springstafetten bränner upp till 110 kalorier, beroende på längd och intensitet. De stillsammare aktiviteterna kast med boll, kubb och boule kan tillsammans förbruka ytterligare 100 kalorier.

Klassikern där du springer med ett ägg på en sked i munnen drar ytterligare 30 kalorier från energikontot. (Äter du sedan ägget vid målgång lägger du 85 kalorier på pluskontot…)

Sommardoppet

Hav eller sjö gör det samma, men vattentemperaturen spelar in. Ju kallare vatten desto mer kraft kräver doppet, både mentalt och fysiskt. Å andra sidan spenderar du antagligen mer tid i plurret, och förbränner fler kalorier, om det är en bekväm badtemperatur. 30 minuters lugn simning ger en bonusförbrukning på cirka 195 kalorier.

Av: Måbra.com

Bild: Thinkstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...